sourze.se

"Personlig" Styrka!

Vad är Personlig Styrka?

Du har säkert hört människor tala om personlig styrka: "Han har utstrålning!", "Hon har karisma!", "Det ger mig energi att vara med honom!", "Han hade hela publiken i sin hand!". Är Makt styrka? Är det personlig styrka att bestämma över andra? Vad är egentligen personlig styrka? Är personlig styrka verkligen personlig? Om den är personlig måste jag ställa dig följande fråga:

Vem är DU som vill ha
personlig styrka?

Jag menar nu inte bara så där i förbigående, utan verkligen på allvar och på djupet. Jag har för ändamålet skapat denna lilla process som du kan göra gör det verkligen på allvar när som helst:

1. Se till att du har lugn och ro. Stäng av alla telefoner. Stäng av Allt som kan störa din uppmärksamhet. Sätt dig ner på en stol och andas djupt ner i magen. Sitt så tills du känner att du kommit ner i kroppen…

2. Fokusera nu på din fysiska kropp. Gå igenom din kropp, kroppsdel för kroppsdel. Gå även igenom dina organ och din hjärna. Ta tid på dig…

3. Nå? Hittade du dig själv någonstans? Var är "den" som går igenom sin kropp? Vem är det? Vem är du? Håll denna ytterst existentiella fråga i dina tankar och i ditt sinne under några dagar. Och du! Glöm nu Inte att ha kul medan du håller på : :

Vem är Jag?

4. Vad kommer du fram till? Skriv ner! Om du är intresserad av "personlig" styrka så måste du ju veta vem du är. Eller hur!?

Tänk om det ligger till så här: Du befinner dig på botten av en Flod av Kraft och du är bara en av många som krampaktigt håller sig fast längst ner bland slingerväxter och gyttja på botten. Livrädda för att släppa taget och följa med strömmen. Strömmen är livet som passerar förbi runt omkring dig medan du i rädsla är strängt upptagen med att inte tappa kontrollen och handlöst kastas ut i livets virvlande strömmar. Kan personlig styrka vara att sluta lägga sin energi på att kämpa Emot livet och istället mjukt och följsamt göra som björnen Baloo i djungelboken. Glatt och nyfiket följa med allt som händer även om du då kanske måste "äta myror" : och till den buttre Pantern Bagheera glatt utbrista:

"Kom igen katten! Det svänger ju!"

Jaa... det svänger faktiskt om livet : ! Hur är det i ditt eget liv? Svänger det? Känner du att varje dag är ett äventyr? Kastar du dig upp varje morgon och utbrister: "Hääärligt! Äääntligen blev det just!" samtidigt som du skruvar på duschen och låter det varma vattnet smeka din kropp? Ser dina mornar ut så? Härligt! Sluta läs Nu ...

... för dig som är kvar ...

Prova det här imorgon:

Kasta dig upp ur sängen. utbrist med ett Stort leende: "Hääärligt! Äääntligen blev det just!". Ta en titt i spegeln på vägen till duschen förresten. Säg till dig själv medan du ser dig själv i spegeln: "Hej snygging!". Sedan kan du ju sjunga i duschen. Ta din favoritsång och sjung högt och ljudligt utan en tanke på grannarna. Ta en titt i spegeln igen på väg till köket. Stå naken framför spegeln och ha en liten dialog med dig själv. Uppskatta, uppmuntra och gulla med dig själv. Fråga vad du är värd idag. Fråga vilken frukost du vill ha. Gör sedan i ordning din favorit frukost och duka fram den med ditt finaste porslin.

Hur känns det? Känner du att det är en bra start på dagen eller gör du!!!? Är det livskvalitet? Vem är det som har skapat detta tillstånd i dig? Det är du! Är inte detta personlig styrka!? Prova det någon morgon och kanske kan det bli en vana. Vad har du att förlora? Det finns stort svängrum för lek och experiment i livet. Det är bara det att de flesta av oss inte tillåter sig att leka. Personlig styrka är inte beroende av andra... eller av miljön... eller av vädret... eller av hur mycket pengar du har... eller av hur mycket makt du har. Personlig styrka är att bestämma hur du vill må - vad du vill göra och sedan göra det som krävs för att uppnå det.

Vi gör det ju redan. Det krävs mycket arbete att flera gånger trycka på snooze knappen på klockan så att du måste snabbduscha för att sedan springa till bussen eventuellt hinner du ta en kopp kaffe på 7-eleven i en pappersmugg på väg till bussen. Hur blir starten på den dagen!? Känner du dig inspirerad och peppad till storverk? Va!?

Jag talar nu Inte om sorg som behöver uttryckas och bearbetas. Just nu finns det exempelvis många människor i det här landet som har förlorat anhöriga och vänner i samband med jättevågen i Asien. De behöver ta hand om sig själva och de behöver skapa utrymme till att uttrycka sin sorg och sin saknad. Sedan kommer dock en punkt då det är dags att gå vidare. Tidpunkten för detta är individuell och det finns inget rätt och fel. Du måste själv känna efter vad som är sant för dig. Om du fortsätter att uttrycka sorg efter denna punkt blir sorgen bitter. Därför kallas det antagligen bitterhet. Det blir bitterhet för att du då måste börja "anstränga dig" att skapa ett tillstånd av sorg. I detta läge kan du lika gärna anstränga dig för att skapa glädje.

Jag ställer en hel del frågor till dig. Vissa djupare än andra :. Jag anser, att det i livet, ofta handlar om att ställa dom rätta frågorna. Mina två avslutande frågor till dig är:

Hittade du dig själv någonstans i kroppen? Om inte... vet du verkligen vem du är? Låt dessa frågor, om vem du är, slipas till diamanter inuti dig. Om du verkligen gör det kommer ditt liv att förändras på sätt som anses vara mirakulösa och du kommer att ha tillgång till gränslös "personlig" styrka! Jag lovar dig kära Morrhårs prenumerant : !

Vad Är Personlig Styrka? Kanske en del av det här?:

Börja med efterrätten, Följ Ditt hjärta, Dröm Dina Egna drömmar, Yla mot månen, Ha olika färger på strumporna, Älska Ditt eget inre barn, Ge Dig själv presenter, Gunga i månskenet, Ta taxi ett kvarter, Lita på livet, Säg att Du är från en annan planet, tillit, Njut långsamt, Klä upp Dig till frukost, Lek med kristaller, Överraska Dig själv, Ge dig själv villkorslös kärlek, Be människor på gatan om hjälp med fickparkering, Prata med blommorna och förvänta Dig svar, Gå i pyjamas när Du vill, Krama ett träd, Skicka kärleksbrev till Dig själv och andra, Sätt ut gröt till tomten, Sluta väga Dig, Välj Ljuset, Ös på med kärleken, Sök Din galenskap, experimentera, Be universum om det Du vill ha, Fira ljusets återkomst, Sitt vid en eld och berätta sagor, Småprata med främlingar, Förlåt Dig själv och andra, Meditera, Gosa naken på ett fårskinn, Släpp taget, Uppskatta det Du har, Bjud upp, Kasta stenarna Du bär i Din ryggsäck, Prata högt ensam, Klä ut Dig, Sjung på jobbet, Ta emot, Ge efter för kärleken i Dig, Våga vara lekfull, Ta en egen ledig dag, Håll ej igen, Släpp in, Älska i höet, Kasta "borde-måste" listan, Det finns ingen skuld, Sjung med när Du lyssnar freestyle, Dina barn vill ej ha någon annan mamma/pappa, Sprid Ditt ljus, Bränn ej ut Dig, Njut, Ha tröjan bak och fram, Avstå ej - begär både och, Du är bra precis som Du är, Campa i trädgården, Njut av Din kraft, Smek medmänniskor ifall de vill/törs, Drick solsken, Uppskatta Din kropp, Våga något nytt, Gå barfota, Tänk att DU har semester varje dag och att Du arbetar frivilligt, Stå vid havet när det stormar, Förvänta Dig det bästa, Låt broder vinden smeka Din kind, Bryt rutiner, Fråga ej om lov, Låt moder jord bära Dina bördor, Gör det omöjliga, Sänd kärlek till moder jord, Det finns hopp om framtiderna, Universum är ett vänligt ställe, Sjung sjunga sjungit, Lapa regn, Gör änglar i snön, Ändra vanor, Säg hej till Djur Du möter, - hej skata, - hej hund, - hej katt, - hej rådjur, - hej korp, Längta, Våga ett vårskrik.

/Okänd

Tack för din tid och
God Fortsättning!


Om författaren

Författare:
Tommy P.A. Larsson

Om artikeln

Publicerad: 31 dec 2004 16:25

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: