sourze.se

Är Han tillbaka?

Någon har brutit sig in i vårt gamla stall. Stall och december - känns inte det igen? Is he back??

Vaknade häromnatten av att vaktbolaget ringde och meddelade att det återigen varit inbrott i vårt sommarställe. Någon hade brutit sig in i det gamla stallet, men väktaren kunde inte se att något hade stulits. Vilket i och för sig inte är så konstigt, då det inte finns något av värde där. Några gamla fönster, lite redskap, hästsaker, målargrejer. Men vänta, intrång i ett stall i december, känns inte det igen?
Och senare på radion - en varg överkörd i södra Dalarna, just på vägen till vårt sommarställe. Det känns som ett tecken, som att de hör ihop. Frågan är hur? Och vad betecknar det? Kommer jag att gå till historien som en som nekade natthärbärge?

Det var inte så värst mycket som fastnade av söndagsskolan och kristendomen på lågstadiet. Förutom krubban i en skokartong minns jag att vi fick färglägga illaluktande stenciler med bilder på Jesus vad bestod egentligen den gula glorian av? och att Jesus inte kunde tala klarspråk. Han talade i bilder och det han sade betydde egentligen något annat än vad han bokstavligen sade. Säkert har jag blandat ihop en massa, men att en buske brann var ett tecken på något helt annat. Så vad kan då inbrottet i stallet och vargen betyda?

Det är väl inte alltför troligt att det var vargen som bröt sig in och sedan blev straffad? Att Rödluvan bröt sig in på flykt från vargen, och att sedan vargen inte såg sig för när han sprang över vägen, alltför upphetsad av jakten på Rödluvan? Eller att en fattig familj från Nasaret sökte nattläger i ett gammalt stall i södra Dalarna, och sedan på sin vidare vandring flytt undan vaktbolag och vargar, som i sin tur straffades av den allsmäktige? Njääe…
Det är som om det fattas en pusselbit. Jag fäller ut känselspröten för att inte missa något. Aha!! Nu när jag ska ge mig iväg upp till Dalarna för att bland annat fixa nytt lås till stallet visar det sig att bilens stolsvärme slutat fungera. Först stallsinbrottet, sedan den överkörda vargen och nu stjärtvärmen som försvann. Tre olika tecken, med något mystiskt samband.

Inbrottet var inte bra, men det var bra att inget blev förstört. Det var inte bra att en varg blev överkörd, men kanske är vår lilla hund tryggare nu. Det var inte heller bra det här med stolsvärmen, men förhoppningsvis är det inget större fel på bilen.

Tre inte så bra saker, men inte heller så hemskt farliga. Är de förtecken på något riktigt hemskt, eller ger tre halvdåliga händelser en extra bra julklapp? Har jag fått tre pusselbitar till ett och samma pussel, eller är de från olika? Åhh, fröken Svea, om du ändå hade kunnat förklara detta med tecken lite bättre...


Om författaren

Författare:
Per Björkholm

Om artikeln

Publicerad: 26 dec 2004 11:25

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: