sourze.se
Artikelbild

Sverige - en otrygg stat

2001 utvisades två egyptier misstänkta för terrorism till Egyptien. Detta skedde med bistånd av en amerikansk hemlig organisation.

Glorian ramlar på sne. Efter tre års nästan total tystnad, vaknar den tryckta pressen till och börjar skriva om Ahmed Agiza och Muhammed Al Zery. Men innan dess tar Kalla Fakta upp händelsen i tre program som föregås med tystnad.

Kalla Fakta visar på en sida av svensk internationell politik som troligen får Olof Palme att vända sig i sin grav, för han skulle aldrig ha låtit en amerikans hemliga mördarorganisation hämta två icke dömda eller ens rättsligt undersökta föras ut till ett land där tortyr är dokumenterat.

Anna Lindhs fel
Reaktionerna från ansvariga politiker är inte oväntade. Laila Freivalds hänvisar till den avlidna Anna Lindh som fattade beslutet - glorian halkar snett på vår blonda fd utrikesminister - Thomas Bodström erkänner att amerikanska agenter var inblandade men anser att i kampen mot terrorism får man tillåta sig vad som helst.

Så här blir vardagsmat, enligt Bodström, amerikanska modeller av säkerhetsfängelser och främmande agenter med rätt att kidnappa personer som ev kan misstänkas inte stämma med systemet. Rättslig prövning är något som Bodström glömt sedan tiden som försvarsadvokat. Olof Palme slogs för en självständig svensk utrikespolitik och vågade gå emot stormakterna.

Göran Persson och Bush
Dagens socialdemokrater går hand i hand med USA och anammar deras krav utan någon som helst kritisk hållning. Göran Persson berömmer en politiker i USA på extrema högerkanten men kritiserar de liberala högerpolitikerna i Sverige.
De borgerliga partierna går nu ut och kräver korten på bordet.

Men snälla Maud Olofsson har du sovit i tre år? Alf Svensson som gärna reser även till diktaturer under märkliga förklaringar, sov du också. Lars Leijonborg mfl var fanns ni. Vänsterpartiet och Miljöpartiet hade ni skygglapparna på eller...?


Sanktioneras av Bodström
Nej detta kommer givetvis att ske igen. Bara med det lilla tillägget att Bodström, Freivald och Persson numer står bakom maffiametoder när det gäller sk terrormisstänkta.
Det är beklagligt att invandrare som agerat mot förtryck i sina egna länder, skall kunna bli terrormisstänkta i
Sverige.

Hade detta varit under juntatiden i Chile hade den svenska regeringen då utlämnat chilenare till juntan på order av USA? Kanske hade judiska flyktingar skickats tillbaks till Tyskland och Hitler om de stämplats som terrorister och fiender mot staten.

Det kunde varit en annan tid!
Hade vi utlämnat svarta sydafrikaner till den vita regimen i Sydafrika om de stämplats som terroristmisstänkta.
Ja det vet vi inte. Skenheligheten är oändlig. O lyfter vi på locket på den förda politiken under andra världskriget och därefter så är det inga vackra minnesmärken vi reser.
Övertramp får vi leva med, tur att vi är svenskar födda i Sverige och av vita föräldrar. För slutligen är man kidnappad som baby och utförd olagligt till annat land, blir man olaglig den dag man är gammal nog att själv våga sig tillbaks till hemlandet.

Sverige håller på att bli en isstat, som är sig själv närmast. Solidaritet med de förtryckta är något som numer bara finns i historieböckerna.


Om författaren

Författare:
Anne Skåner

Om artikeln

Publicerad: 14 dec 2004 10:56

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: