sourze.se

Finalister Oktober-November

Det är Luciatider och vi är framme vid tidpunkten för att utse årets sista finalister.

21 stycken har lyckats bli nominerade under det år som gått i poesiskolans tecken. Även om de verkar många så är de ändå bara ett fåtal av alla de duktiga talanger som har
bidragit med dikter under ett helt långt år. Det är också bara de nominerade som har fått chansen att mäta sig för en finalistplats.

Jag har fått in post med förslag på vem som olika läsare tycker förtjänar en finalistplats lika bra som de redan utsedda kandidaterna. Det är alltså dags att även kungöra vem detta blivit.

Men först, de som har blivit nominerade under året är:

Xerxes Wennerstierna, Ambjörn Madegård, Emma Karlsson, Margareth Osju, Sandra Lundgren,
Gun Lundberg, Jessica Rudin, Stefan Persson, Johan Åkesson, Karina Martinsson, Christobal Engström Duran, Karin Dahlin, Åsa Welin. Ari Eskelinen. Emma Karlsson. Gun Lundberg. Maria Brundin, Tobias Fasth, Conny Palmkvist, Oscar Handska och Sara Reiman.

Finalisterna under året är färre och de är fram till nu:

Tina Fallgren
Margareth Osju
Xerxes Wennerstierna
Ambjörn Madegård

Tre stycken andra har klämt på-, och fångat mitt hjärta på ett speciellt sätt den sista omgången. Finalisterna från oktober-november är alltså:

Stefan Persson
Conny Palmkvist
Emma Karlsson

Den som vunnit både mitt och läsarnas hjärtan, och därmed fått flest poströster, det är den fjärde
och årets absolut sista finalist:

Ari Eskelinen

Nu önskar jag Ari, Emma, Conny, Stefan, Ambjörn, Xerxes, Margareth och Tina ett stort lycka till!

Det är nämligen dom 8 som nu "ska göra upp" om titeln, som vinnare av Årets Poesiskola. Nu drar jag mig alltså tillbaka som en sköldpadda ett tag, jag har ett mycket svårt beslut att fatta. Det är med blandade känslor som jag inser, att bara en enda av de här fantastiska begåvningarna kan bli vinnare, även om allihop som kommit så här långt förtjänar det lika bra. Jag kommer att välja, ångra mig, välja om, sova illa och framförallt läsa mycket av vad var och en bidragit med under året och i det här skedet göra en samlad bedömning. Lagom till jul lovar jag att jag ska ha kommit fram till ett beslut.

Så lev väl, allihop, ett varmt lycka till och Glad Lucia!


Om författaren

Författare:
Isabella Mendrix

Om artikeln

Publicerad: 12 dec 2004 22:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: