sourze.se

Falun Gong anhängare angripna i Argentina

Nu händer det igen. Västerländska länder låter Kinesiska tjänstemän angripa demonstranter nu i Argentina som kritiserar regimens syn på mänskliga rättigheter.

Återigen utövar Kinas ambassad press på utländska regeringar för att slippa se Falun Gong utövare, tibetaner och andra i Kina förföljda grupper demonstrera under stadsbesök. Denna gång blev en grupp Falun Gong utövare attackerade av ett trettiotal kinesiska män som slog dem och använde knivar för att skära sönder deras banderoller. Förutom det inrapporterades terroriseringar såsom att kinesiska tjänstemän stulit faktamaterial som förklarade om förföljelsen av Falun Gong, ryckt flygblad ur händerna på demonstranter och täckt över banderoller genom att samlas framför dem.

Den 16nde november var Kinas president Hu Jintao på besök i Argentina. Besöket var en del av en latinamerikansk turne för att gynna handelsförbindelserna mellan länderna och avslutades i Chile vid APEC-konferensen Asia Pacific Economic Conference.

Då Hu med parad åkte från flygplatsen och genom Buenos Aires på väg till sitt hotell möttes han av Falun Gong utövares banderoller med texter som välkomnade honom men krävde att de huvudansvariga för förföljelsen av Falun Gong Kinas förre president Jiang Zemin och hans underhuggare Lou Gan, Liu Jing och Zhong Yongkang skulle ställas inför rätta. Hu´s bil åkte sakta förbi demonstranterna och han själv vände på huvudet för att läsa.

Innan delegationen kom fram till hotellet blev Falun Gong utövarna där attackerade av fem kinesiska personer som förolämpade dem och försökte ta deras banderoller. Personerna avvek dock då en journalist började dokumentera händelsen.

Innan delegationen lämnade hotellet gav sig återigen fem kinesiska personer på utövarna och försökte stjäla deras banderoller, Polis ingrep och en av kineserna arresterades. Då kom ett trettiotal andra kineser ut från hotellet och satte sig i parken bakom utövarna, ett tiotal poliser placerade sig mellan dem. Det bör påpekas att demonstranterna Falun Gong utövarna aldrig gjorde något fel. Enlig lag hade de rätt att demonstrera utan tillstånd och de gjorde detta på ett fredlig sätt.

Efter ett tag lämnade polisen platsen och då de började gå bortåt attackerade de kinesiska tjänstemännen. De drog kniv och attackerade utövarna genom roffa åt sig och skära sönder banderollerna. Utövarna slog aldrig tillbaka på kineserna men de fyra som höll i och inte ville ge ifrån sig sina banderoller blev slagna, en av dem blev biten. Personerna gav sig sedan av till presidenthuset där de omringade en annan grupp utövare och försökte ta deras banderoller, de formade efter ett tag en mur för att dölja utövarna och deras banderoller.

Framåt kvällen samlades några utövare vid utrikesdepartementet för att meditera och visa banderoller. Strax innan Hu anlände kom polisen och bad utövarna att avlägsna sig. De som stannade kvar och hävdade sin lagliga rätt att demonstrera blev arresterade. De behandlades väl och släpptes vid midnatt, senare förklarade polisofficern som var ansvarig för händelsen för utövarna att en kinesisk militär överste hade pressat utrikesministern som sedan blivit tvungen att skicka polisen på utövarna.

Framåt kvällen när några utövare stannade kvar i parken vid hotell Hilton Där Hu bodde var de tvugna att ha polisbeskydd då flertalet kineser aggressivt störde dem. Falun Gong utövare i Argentina har även tidigare hotats av kinesiska tjänstemän och då speciellt av kulturattachen Zhang Yi som hotat att döda en av dem.

Vad som är intressant med den här händelsen är hur effektiva Falun Gong utövarnas demonstrationer är. Den kinesiska ambassaden blir här formligen skräckslagna och tar till alla tänkbara medel för att få bort utövarna utom synhåll för delegationen. Detta är troligtvis på grund av den enorma hatpropaganda som förs emot Falun Gong i hemlandet. Där skrivs det att utövare är onda, mentalt labila mördare, sanninngen om Falun Gong döljs så gott man kan för allmänheten. Men efter fem års förföljelse och tack vare att Falun Gong utövare i Kina lägger vikt vid att förklara sanningen om Falun Gong och propagandan håller dessa lögner på att luckras upp, de döljs nu till och med för uppsatta personer inom kommunistpartiet och de ansvariga för förföljelsen är naturligtvis livrädda för att sanningen ska komma fram. Att fredligt vädja för ett slut på förföljelsen och visa sig fredliga utanför Kina är med andra ord ett ypperligt sätt att avslöja lögnerna för de runt trehundra kineser som följer med delegationen.

Vad är det då som händer i Kina?

Falun Gong, en andlig Qigongmetod, offentliggjordes i Kina 1992 och blev snabbt omtyckt av massorna. Metoden fick många hedersutmärkelser även från det ledande partiet. 1999 blev dock kinas förre president, Jiang Zemin, oroad över metodens popularitet och beordrade agenter att undersöka och försöka hitta fel i Falun Gong. Då alla undersökningar visade att metoden var bra skapade Jiang själv en ny lag och föbjöd Falun Gong i Juni samma år, detta stötte naturligtvis på opposition även inifrån partiet.

Sedan skapades "610-kontoret", en gestapoliknande instution utformad enbart för att förfölja Falun Gong. "610-kontoret" jobbar utifrån direktivet "förstör deras rykte, utblotta dem ekonomisk och förinta dem fysiskt". Vilket genomförs genom att sprida världsomfattande propaganda emot metoden samt utöva hjärntvätt på den inhemska befolkningen, avstänga utövare och deras barn från skolor och avskeda dem från deras arbeten, samt fängsla, mörda, och tortera utövare som vägrar ge upp sin tro. Räkningarna för denna tortyr och fängelsevistelse skickas ofta till utövarens familj.

Om man ser till det faktum att 70-100 miljoner människor i Kina, en trettondel av befolkningen, övar Falun Gong kan man snabbt se hur utbredd denna förföljelse är.

Mer information: Länk: faluninfo.net


Om författaren

Författare:
Anton Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 30 nov 2004 22:04

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: