sourze.se
Artikelbild

Kommunister och rasister vill inte bli granskade

Den senaste veckan har det varit ett herrans liv hos ultravänstern i landet. Vänstern är nämligen förföljd, enligt deras egna utsagor. Vad är det som har hänt?

Jo, radioprogrammet Kaliber har granskat Revolutionär kommunistisk ungdom, Rku, och uppdagat fusk med statliga bidrag. Nästan två miljoner kronor från Ungdomsstyrelsen, avsedda att främja "ungdomars demokratiska fostran" har använts av Rku till att hjärntvätta ungdomar i diktatur, våldsglorifiering och hyllningar av terrorister. Själv har jag krävt det enda rimliga, att pengarna betalas tillbaka.

Ultravänstern är Josef Stalins eftersläntrare. De anser att Nordkorea är en demokrati, "jag har träffat flera som får uttrycka sina åsikter fritt" menar en aktivist i Rku. Nu är ju inte poängen med yttrandefrihet att flera ska få uttrycka sina åsikter, utan att alla ska få göra det. Men sådana petitesser kan gärna läggas åt sidan när uppdraget är att dra sabel för Pyongyang. Vidare förnekas Stalins folkmordskampanjer, hyllas islamistiska terrorister i al-Qaida Falluja och Hamas Israel/Västbanken-Gaza och propageras för enpartistaten Kuba.

Jag är en varm anhängare av yttrandefrihet. Men jag är ingen anhängare av att skattefinansiera antidemokratisk propaganda. Yttrandefrihet innebär att var och en har rätten till sin åsikt, även ultravänstern och andra konstellationer klädda i brunt. Men yttrandefriheten innebär inte att det är någon rättighet att få ekonomiskt stöd av Ungdomsstyrelsen. För det senare finns nämligen regler om att verka för demokrati, enkla grundläggande regler som de flesta i samhället klarar av att uppfylla, med några undantag däribland Rku.

Markus Hankins skriver här på Sourze att bland annat jag, SR Kaliber och andra medier bedriver hetskampanj mot kommunister. Det gör vi inte alls. Kaliber har inte drivit någon kampanj överhuvudtaget. De har gjort en kritisk granskning. Alla partier, företag och organisationer måste acceptera att medierna kan skärskåda deras förehavanden. Oavsett om det handlar om Folkpartiet, LO, Skandia, Vänsterpartiet eller Rku så får berörda parter acceptera att medier kommer att granska hur de sköter verksamheten. Skillnaden är att demokratiska partier accepterar att de blir granskade - medan kommunister och rasister inte accepterar att bli granskade. Under min tid som medarbetare på tidningen Expo fick jag otaliga gånger höra av högerextremister att Sverige är en diktatur och att medierna förföljer dem. Samma struntprat levereras nu från ultravänstern. Men granskningarna lär fortsätta, så get used to it.


Om författaren

Författare:
Fredrik Malm

Om artikeln

Publicerad: 19 nov 2004 17:02

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: