sourze.se
Artikelbild

Utvikt? Nej, utvecklad!

Eller är "dumma" blondiner egentligen smarta?

Vad får alla dessa "dumma" blondiner att kasta sina minimala vardagstrasor och visa upp sin kropp i ännu mindre plagg än vad som går att se i mikroskop?

Det enda svaret måste vara snabba pengar. Vill du ha snabba pengar, vik ut dig! En del skulle hävda att det enbart handlar om pengar, men det är tiden som läggs ned på att skaffa sig dem som jag tror väger tyngre än själva summan. Att utbilda sig och bli bra på något långsiktigt, som garanterar en trygg framtid och ett socialt anpassat liv med regelbundna arbetstider, kollegor och semester tar för lång tid. Men de vackra skönhetsmissarna anar inte vad de missar... Att ha ett "vanligt" jobb verkar ju faktiskt lite tråkigt, baserat på en kunskap och ett självförtroende som ligger djupt innanför det föränderliga skalet och den ytliga fasad vi så fascinerat stirrar oss blinda på. En långsiktig plan med en löneutveckling som håller hela vägen in i mål. Alltså, hela livet ut. Boring! Sådana planer har dock inte de utvikta. De tar genvägen, den kortsiktiga lösningen. Jag måste tyvärr konstatera att det verkar lockande för många, att ge efter för detta simpla trick...

Det är helt enkelt enklare att vara snygg än smart, det tar mindre tid. Även här finns det de som opponerar sig och menar att snygga tjejer lägger ned all sin tid på att enbart hålla sig snygga. Där håller jag med. Men, det ger avkastning omedelbart, när en examen ligger långt in i framtiden och en hög löneutveckling flera steg efter det. Det tar ju flera år innan du har tillräckligt med tillgångar för att vara nöjd och glad och kunna göra vad du vill...

Så vad göra när du vill ha kul nu, på en gång? Fixa bröst, läppar och bleka håret, tar max ett halvår. Är du redan smal och förtrollande vacker finns det ingenting som hindrar dig från att se lite sexig ut med läskigt mycket läppglans på en strand, förutsatt att du fått sola på just denna en vecka eller två innan. Allt är redan betalt av vilken blaska det nu är som publicerar de bilder som tas. Klick! Klick!

Jag tror inte att blondinerna tycker att de är så dumma kortsiktigt. De känner sig nog jäkligt smarta som utnyttjar sina bästa tillgångar innan de sinar, alltså faller för tyngdlagen och glider nedåt på kroppen. De tjänar pengar som gräs och hinner spendera det mesta av det på fest och kläder, smink och resor när de är som vackrast och kan fota så många minnesvärda ögonblick som möjligt. De har så roligt ihop med alla sina bekanta som kan allt om vilka klädmärken som är heta och vilka barer som är ballast. De har det jätteroligt tillsammans, tycker att de är jättesmarta, tjoho! skål! Klirr! Klirr!

Kanske är det så, många världskända kvinnor har kommit långt på det här sättet. Genom att visa allt har de vunnit allt. Rikedom och pengar, status och berömmelse. Makt. Vissa skandalbrudar har till och med blivit ikoner, jag har själv en väldigt vacker väska med Marilyn Monroe-tryck...
Men det har ju även ett pris att vara utvikt. Stämpeln som objekt. Den sitter där, obevekligt fastetsad i vartenda steg. Vill du vandra med den vid din sida, vik ut dig!

Efter x antal år, kryper den mindre lockande verkligheten närmare. När de spenderat det mesta av sina tillgångar, både hårdvalutan och sina vackra skal som numera fladdrar till lite varje gång de rör sig och hänger väldigt löst i de uttänjda ärren. Delar som inte funnits där från början rör på sig och deformeras, pyspunka i ena bröstet och en inte så vackert hängande mungipa. Huden i ansiktet är grovporig efter all mängd smink som spacklats på för att dölja för många nätter ute på krogen och för lite skönhetssömn hemma i sängen.

Då börjar hetsen, skönhetshetsen. De pengar som finns kvar spenderas på att rädda det sjunkande skeppet. Det ska lyftas och slipas och fixas till, så mycket att det inte längre går att vistas normalt ute i naturen eller bland folk i allmänhet, ansiktet döljs under bredbrättade hattar och kroppen packas in för att hålla figuren. Fester och slarv med maten är absolut bannlyst i detta eländiga efterliv. Många av dem är oerhört olyckliga. Kanske de tar något för att dämpa ångesten, känslan av tomhet. Om de inte lyckats snärja en rik partner som står för omkostnaderna blir det tunga lån på låneinstitut med skyhöga räntor, för numera får de inga pengar för att visa upp sig. Gud förbjude om de råkar visa för mycket. Efter bara några år är de inget värda i den värld de existerar i. Männens värld. Som objekt.

De utvikta har fått alldeles för många skrynkliga veck.

Det är det som de utvikta kanske inte tänker på innan de tar steget och gör det. Att de inte gör det för sin egen skull, utan för andras skull. Nämligen män. Utan en enda man skulle denna verksamhet inte ens existera. Vill du att män ska betala för ditt liv, vik ut dig!

Det är vid den här tiden i livet som de utvecklade tar sig tid att njuta tillsammans med sin familj och sina vänner efter att ha arbetat ihop sin förmögenhet genom att utföra sin yrkeskunnighet. Tack vare detta kan de slappna av och vara och trivas, i sin kropp och i sin själ, i sitt liv. Det tar lite längre tid, men det är det värt.

Kvinna, utveckla dig, det tjänar du på!


Om författaren

Författare:
Elvira Vång

Om artikeln

Publicerad: 15 nov 2004 12:15

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: