sourze.se
Artikelbild

Planka är det enda rätta

Det här kommer att handla om att tjyvåka på pendeltåget. Det är innerstadsbornas snålhet som tvingar en till det. Bland annat.

Jag hatar folk som säger att dom aldrig skulle kunna bo i förorten. "Nej det skulle inte jag heller," brukar jag svara
"men nu gör jag visste det ändå, oj hoppsan hur gick det till?"

Det är samma som när ens vänner inte vill hälsa på en för att dom tycker att man bor långt bort. Jag bor femton minuter bort med pendeltåg, det tycker inte jag är långt men folk tappar vettet när dom lyckas lägga vantarna på en tredjehandlägenhet innanför tullarna. "Ahh jag fattar inte hur jag orkade åka fram och tillbaka så där" säger den hånfulla vännen, när man måste lämna ett trevligt samkväm i deras studentetta på Gärdet för att hinna med sista tåget hem.

Jag vill inte bo i förorten och åka pendeltåg varje dag, jag vill bo i innerstan och cykla men det går inte för detta är Stockholm och Stockholm är bebott av en massa gnälliga pensionärer och fyrtiotalister som börjar grina som förvuxna bebisar så fort det talas om att bygga nya bostäder och skyskrapor. "Mina grönområden, min vy från mitt pittoreska kulturhus i mitt Vita bergen, mitt pprrreeecciooouss Stockholm, Nordens Venedig, mina Klara kvarter som jag sörjer dagligen, mitt, mitt , mitt."
Jag förstår inte hur dom har mage att gnälla! Bor man redan i innerstan har man ingen rätt att uttala sig. Dom har redan värsta läget, ska dom kräva utsikt och grönområde också!

Det är samma sorts människor som är mot Robin Hood skatten och som skriver fingarna av sig till Metros debattsidor och som demonstrerar vid riksdan i svindyra Gore-tex jackor och Eccoskor Gore-tex här nere i södern, jävla veklingar säger jag bara "Varför ska Norrland ha mina pengar? Det här är mina pengar, mina, bara mina, mina preeecccciiiiousssss pengar, dumma lata norrlännigar, starta eget istället, visa intiativ." Det kallas demokrati och rättvisa att dela med sig till dom fattiga era gnidna snålvargar. Var tror ni skogen och malmen som byggde er dyra stad kom ifrån?

Om ni inte vill att era grönområden och vyer ska befolkas av fattiga bönder och sågverksarbetare så får ni dela med er av era pengar, det är bara att välja.

Därför plankar jag. För att jag är en fattig norrlänning som inte vill bo i na´förorta och som inget jobb får hemmevid. Och för att den här stan besitts av ogina fyrtiotalister och pensionärer som vägrar ge upp något. Det här är en stad snälla ni, inget friluftsmuseeum.

Nästa gång en, på sydlänningarsvis överdrivet påklädd i Gore-tex, stockholmare börjar grina om världens orättvisa iform av nya bostäder inte bara tio mil från stadskärnan ska jag fan tvångsdeportera dom till Snipingsmon, Ångermanland. Så kan dom ju försöka starta eget och se hur jävla lätt det är. Eller bara åka till närmsta affär två mil bort. Eller spendera halva dagen med att skjutsa sina barn till skolan i grannbyn eftersom den närmsta bästa skolan lagts ner. Får vi se hur jävla mycket dom skulle grina då!

Nåja, så illa kommer dom nog inte tycka att det är, det finns ju obehindrat med vyer och grönområden. Sånt gillar dom ju.


Om författaren

Författare:
Emma Färnström

Om artikeln

Publicerad: 30 okt 2004 08:43

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: