sourze.se

Trängselavgift på ryggsäcksfolket

Dags att införa trängselavgift på ryggsäcksfolket under rusningstid.

Knölar ner mig på en sittplats på Gröna Linjen, det är relativt tomt på tåget åtminstone om man utgår från Hässelby Strand. Slänger upp fötterna på sätet med en väl begagnad Metro under. Läser i lugn och ro kvällstidningen som inhandlats på morgonen. Väl medveten om att efter Vällingby åker fötterna ner och tidningen trycks in i ansiktet eftersom platserna fylls på vart efter tåget stannar. Men inte bara av resenärer utan ocks ett klumpigt bihang som väl packat och skrymmande kräver lika stort utrymme som resenärern själv. Ryggsäcksarmen. Sittande ryggsäcksägare tar ibland av sig bihanget och slänger det lite nonchalant mot mitten av sätet som föranleder att man själv trycker sig längre och längre mot fönstret för att konstatera att nu kan man nog inte komma undan längre. Det tar stopp.

Har ni stått i rusningstid. Det gör man ofta inte minst då tunneltågen har den fula ovanan att komma lite sent eller i sämsta fall inte alls. Så det skall dubbelt så många resenärer och ryggsäckar med på ett redan överfyllt tåg.
Numer inser jag att den lilla smällen på kinden är inte en snyting utan en mild ryggsäcksknuff. Har det dessutom regnat, önskar man ryggsäck och ägare så längt pipan räcker.
Springer till min älskade årstabuss vid Gullmarsplan, kön ringlar sig och givetvis finner man sig stå med näsan mot en ryggsäck.

Frågan är vilket företag som sponsrar ryggsäckarna som lika myckt hänger och slänger på axeln som sitter fast på ryggen, men full ut lika störande.

Det borde införas trängselavgift för ryggsäcksresenärer i rusningstid, borde bli en skattehit i Stockholms Landsting.
Väl hemma vid sluthållplatsen kastar man sig ut på gatan, lyfter armarna mot himlen och svänger runt - inte en ryggsäck så långt ögat når, fullt övertygad om att ska det bli trängselavgift för bilar så ska jag propagera för trängeselavgift eller förbud mot ryggsäckar.


Om författaren

Författare:
Anne Skåner

Om artikeln

Publicerad: 27 okt 2004 22:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: