sourze.se

Pinsamt, "feminister" och "män".

Ni och era åsikter är en skam. Ni borde skämmas.

Trött. Jag blir så trött på alla självbetitlade feminister och deras motståndare. Ni har den enastående förmågan att göra ett av vårt samhälles största problem totalt ointressant och oss som lyssnar totalt obenägna att lägga sig i. Men nu tänker jag göra det i alla fall, för gränsen av skitsnack jag tål har överskridits kraftigt.

Ni är så många med exakt samma åsikter, åsikter som sprider sig som en sjukdom, som ett virus ingen kan undkomma. Alla tvingas lyssna, läsa och betrakta, vilket till slut inte kan leda till annat än ett svar. Jag talar om er manshatare/feminister, eller feminister/manshatare, eller bara en utav dessa två som har som hobby att säga samma saker om och om igen. Viktig och vidrig fakta som att en kvinna blir våldtagen varje timme eller att fem till tio kvinnor misshandlas varje timme. Som till exempel Josefine Alvunger lyckas använda ett antal gånger i sin "Manshatarkrönika".

Dagens feminism innehåller kvalificerat skitsnack och dryper av klyschor och generaliseringar. Generaliseringar som borde gå långt utöver förnuftets gränser. Josefine ger många fina alternativ på hur de "goda männen" kan gå till väga för att ställa upp i kampen mot kvinnovåld. Hon skriver så tydligt och pedagogiskt, vilket i mina ögon bara är pinsamt. Det tyder på att det snurrar en idé i Josefines tankar om att män är ohjälpligt korkade och helt enkelt måste ha hjälp av henne för att veta vad man kan göra. Jag är inte känslig mot Josefines manshateri, men jag håller absolut inte med. Bakom alla fina ord och självgoda feministtankar, ligger bara samma gamla ytliga föreställningar.

Män är korkade, fega eller kvinnomisshandlare.

Skitsnack går dock också att finna bland motståndarna. Jag önskar att dessa skulle våga gå emot strömmen och försöka att inte påverkas av de alltmer påtryckande påhoppen. Tyvärr gör de flesta som Marcus Ottoson gör i sin krönika "Mäns våld - nej, feministers misshandel".

Slår tillbaka med samma tråkiga klyschor och ogenomtänkta argumentationer. Att försvara sig själv, som aldrig rört en kvinna på något annat sätt än kärleksfullt, är fullt förståeligt. Men att försvara de faktiska misshandlarna, och säga att de är bättre än feminister, är helt enkelt outsägligt dumt. Att dessutom dra paralleller till Adolf Hitler... Suck.

Detta sista desperata försök till att bräcka feministerna kommer inte leda till något annat än total katastrof. Jag vågar knappt tänka på konsekvenserna när denna eviga, ohållbara diskussion faktiskt spricker.

Till er som fortsätter lufta era åsikter på detta sätt - Sluta kalla er feminister. Det är rent ut sagt förjävligt hur utslitet och förstört detta ord är. Den egentliga betydelsen har, enligt lagen om alltings jävlighet, ni lyckats utplåna totalt. Och män, sluta försvara er på det sätt ni gör. Ni ger dem bara vatten på deras kvarn och gör allt detta dravel fortlöper.

Snälla, jag ber er, ni oförstörda, våga säga emot och göm er i källaren när viruset kommer farande.


Om författaren

Författare:
Cim Efraimsson

Om artikeln

Publicerad: 24 okt 2004 17:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: