sourze.se
Artikelbild

Polisen ska tåla skit!

Jag utgår ifrån att de på Polishögskolan informerar eleverna om vad de kan komma att utsättas för i sitt yrke och är man då det minsta tveksam, så har man möjlighet att hoppa av sin utbildning.

Så läser jag i tidningen om polismannen som kallades "din jävla hora" av en tonåring efter tillsägelse om att sluta dricka alkohol på offentlig plats.

Han ville ha upprättelse för detta tillmäle men det var ingen som var inne på samma linje. Konstigt? Nä, tycker inte det. Om man söker sig till en utbildning för att bli polis, så utgår jag ifrån att man där blir upplyst om vad det innebär att arbeta som polis. Att de kan bli utsatta för våld, skällsord, hot etcetera. Så när denne polisman säger att han inte tänker finna sig i att bli kallad "jävla hora" på sin arbetsplats, så tycker jag att han ska stoppa huvudet i sanden och skämmas!

Jag vill att vi ska ägna en tanke åt alla dessa lapplisor parkeringsvakter, som bara gör sitt jobb, fråga hur mycket skit de får höra på sin arbetsplats. Och alla som arbetar inom skolan - fråga dom! Och passa samtidigt på att fråga personalen på Stadsmissionen, som arbetar med personligt överfallslarm på sig, vad de får vara med om på ett arbetspass.

Sedan har vi stadens alla bussförare, vad får inte de stå ut med många gånger? Eller varför inte fråga alla de otroliga människor som arbetar inom vården i alla dess former, varför inte höra efter hur många gånger de åkt på en dänga eller blivit kallade för "jävla fitta" eller fått höra att "jag hoppas att din familj dör".

Jag vill med detta bara säga en sak till den gnällande polisen:

BYT JOBB!


Om författaren

Författare:
Sandra Gustafsson

Om artikeln

Publicerad: 14 okt 2004 08:24

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: