sourze.se

Dags att göra upp

"Regeringen – Persson" överväger nu efter mycket om och men, att bryta samarbetet med Vänsterpartiet.

Hur blev detta samarbete överhuvudtaget möjligt? Svar: Det självgoda partiet valde att ta hjälp av fan själv, efter katastrofvalet 1998, för att få behålla makten. Dessförinnan hade den, som vanligt, hycklande Göran Persson offentligt fördömt det gamla kommunistpartiet.

Vänsterledaren Lars Ohly fortsätter, hur fånigt det än låter, att kalla sig: "demokratisk kommunist". Jag ber till gud var kväll att Socialdemokraterna nu visar i handling att de är ett demokratiskt socialistparti och fortsättningsvis väljer att endast samarbeta med likasinnade partier.

Vänsterpartiet är det riksdagsparti som har flest lik i garderoben, men är för den skull inte ensamma. Det självgoda partiet har fortfarande inte lagt korten på bordet, angående den omtalade IB-affären på 70-talet. IB Informationsbyråns uppgift var att kartlägga medborgare med kommunistiska och nazistiska sympatier och avslöja dessa för presumtiva arbetsgivare.

Borgerligheten har också lik i garderoben, det gamla konservativa Centerpartiet förespråkade på 30-talet öppet antisemitism. Problemet är inte partiernas historiska misstag, utan deras ovilja att göra upp sitt förflutna. Som medborgare och grunddemokrat, kräver jag att partierna i vårt demokratiska organ –riksdagen – verkar för dessa värden och negligerar de som inte vill göra det.

Gör upp och det nu: först Vänsterpartiet, om den interna falangen "vägval-vänster" tar avstånd från kommunisten Lars Ohly; bryt då upp. Bilda en vänsterrörelse inom S eller ett nytt parti och driv radikala socialistiska mål, inom demokratins ram.


Om författaren

Författare:
Yohannis Petersson

Om artikeln

Publicerad: 14 okt 2004 10:45

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: