sourze.se

Kollektivismens fula tryne

Jag måste ställa en fråga till sossar och vänsterpartister:

Vad är det för fel på er? I dagarna lanserar Vänsterpartiet, under ledning av den före detta partiledaren och rabiata feministen Gudrun Schyman, ett absurt förslag om att dubbelbeskatta män, därför att vissa skitstövlar av oss män misshandlar sina kvinnor.

Att Socialdemokraterna ända sedan början på 70-talet satt likhetstecken mellan höga skatter och välfärd, är känt. Också att Sveriges andra socialistiska parti gör det. Men att de två partierna den senaste tiden blivit så skatteparanoida, att de vill straffbeskatta vissa grupper i samhället, slår topprekord. Jag börjar med vänsterpartisten Gudrun Schyman. För två år sedan stod denna feminist i tv och likställde svenska mäns förtryck med talibanernas kvinnosyn.

Under valrörelsen 2002 propagerade hon som vanligt om att höga skatter är bra och löser alla samhällsproblem. Ett halvår senare blir hon ertappad med byxorna nere, för att ha fuskat med sin deklaration. Hon, en socialistledare?

För två veckor sedan gick socialdemokratins stödförbund LO ut och föreslog, att män i övre medelåldern borde betala högre skatt för att kompensera de grupper i samhället som har det sämre ställt.

Ursäkta uttrycket, men hur fan är ni funtade egentligen?
Är skatter ert enda politiska redskap? Jag har länge konstaterat det och ställer nu frågan rakt ut. Ni säger er vilja bekämpa klassamhället, men uteslutande åtgärder som ni vidtar skapar i sig nya klasser.

Socialdemokrater och vänsterpartister, har ni någon gång reflekterat över att ett kollektiv, består också av enskilda individer. Ingen är lik den andre. Bara för att ett fåtal män slår och våldtar kvinnor, ska inte majoriteten gentlemän behöva bära hundhuvud för det.

För ett tag sedan skrev jag en artikel om att en "singelminister" inte vore fel. Min tanke är en minister som tar sig an singlarnas vardag, i form av de ensamma individer som i många fall tvingas betala extra för kollektivet. De senaste veckorna har jag blivit ännu mer övertygad. Vi behöver och det inom kort en minister och en ny regering som prioriterar individen framför det alltmer föraktfulla kollektivet.

PS. Det ska bli intressant att höra om några timmar, var den "demokratiska kommunisten" Lars Ohly lanserar för bortförklaringar, om hans kommunistpartis skumraskaffärer med de gamla diktaturstaterna. Jag var glad när Janne Josefsson 2002 avslöjade främlingsfientligheten i valstugorna och är ännu gladare nu här han synar Vänsterpartiets smutsiga byk.


Om författaren

Författare:
Yohannis Petersson

Om artikeln

Publicerad: 11 okt 2004 13:42

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: