sourze.se

Skäms Michael Lundahl!

Skäms alla dess positiva kommentarer.

Ni är alla "nyttiga idioter". Gudruns "nyttiga idioter"

Jag har just läst din artikel "Inte så dumt förslag från Schyman" och jag kan bara säga: Detta är precis vad hon vill! Och du svansar med.

Vet ni vad ni gör? Ni har fått en ny Gud, inte Gud-run, men Media. Ni tillber alla Media och ni berömmer och ser upp till dom som får genomslag i Media och utnämner dom till Genier. Även när dom gör något dåligt.

Det är inte den som är rättvis, inte den som är ärlig, inte den som är klok, inte den som är kärleksfull som får er uppmärksamhet. Nej den som syns mest i media är bäst.

Gudruns förslag är säger du "inte så dumt" och med intellektuell sken-intelligens gör du en analys av hennes förslag.

Sen får du massor av beröm.

Det är skamligt.

Den enda "Gud" vi skall ha, det är ärlighet. Om politiker är ärliga säger vad dom tycker står för vad dom säger. Då får vi ett friskt land.

Men om politiker säger saker bara för att få genomslag i media. Då har vi en media-styrd värld, vi har en värld som ännu mer styrs av Fame Factory, Farmen, Magazin Café och TV- programmet Idol.

Och om ni svansar med och efter lite tankearbete och analys "förstår ni" Gudruns förslag och berömmer henne för hennes media-geni.


Om inte politiker är ärliga - varför skall då Bert Karlsson, varför skall TV-programmen, varför skall reklamen, varför skall såpa skådisar, varför skall näringslivstoppar... Varför skall någon av dom känna att dom behöver vara ärliga?

Allt handlar ju ändå om att få genomslag i media, eller hur! Och ni sanktionerar detta! Ni visar vägen med era applåder. Efter det här kan vem som helst säga vad som helst och sen säga, "Jag sa det bara för att få genomslag i media".

Man kan skylla på mediaklimatet, men det är vi som skapar mediaklimatet. Det skapar inte sig själv.
Peter Swartling kan skylla på mediaklimatet för hans uppgift är inte att rädda världen, ingen förväntar sig att han är en god människa, men han sitter heller inte i Riksdagen.

Men Gudrun kan inte skylla på mediaklimatet för att sen utnyttja det till 100, och ni som berömmer henne kan heller inte skylla ert beröm på just mediaklimatet.

Politiker måste vara goda människor, och när dom gör orättvisa saker då måste vi kritisera dom. Skribenter journalister kan inte applodera utan måste kritisera.


Det är vi som skapar mediaklimatet, inte alla andra. Vi! Du och jag vi har ett ansvar. Vi kan inte ha media som Gud, och ni kan inte berömma henne för att hon är "så smart" och får genomslag. Det är inte friskt.

Vi skapar ett sjukt samhälle. Ni är alla ansvariga i denna utveckling.

Jag tvättar mina händer och svär mig fri. Media är inte min gud. Kärlek och sanning är mina gudar.

Gudrun är inte ärlig och inte jämställd. Och ni säger att hon är ett PR-geni och får det låta som om hon har gjort något bra. Då är ju varenda självmordsbombare ett PR-geni för dom får ju också genomslag i media, eller terrorister är PR-genier.

Men dom är inga bra människor för det. Det glömde du av någon anledning att säga.

Sen skriver du på första raden att hon är PR-geni och bland dom sista raderna skriver du "synd bara att kärnfrågan kommer bort i dom upprörda reaktionerna"

Säg mig Michael, jag trodde att det som utmärker ett geni är en person som får fram sitt budskap, inte att det, som nu, får det att försvinna.

Men men hon kanske är ännu smartare för hon räknade med att "nyttiga idioter" som du skulle sitta och föra fram budskapet åt oss.

Duktigt av dig!

Jag kan stå ut med att Bert Karlsson, som du säger, tar till "tjuvknep och rackartyg" för att höras han sysslar trotts allt bara med musik, men när politiker gör det, när politiker blir tjuvar och rackare då är det något väldigt sjukt. Och när "intelligenta" ledarskribenter inte kritiserar utan snarare berömmer detta är vi verkligen illa ute.
Fotnot:
Nyttig idiot är den som gör nytta åt någon annan på någon annans villkor utan att veta om att dom gör det.


Om författaren

Författare:
Marcus Ottosson

Om artikeln

Publicerad: 07 okt 2004 14:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: