sourze.se

Inte så dumt förslag från Schyman

Om vi bortser från den uppenbara provokationen så är vänsterns förslag inte så dumt.

PR-geniet Schyman slår till igen och får alla att reagera. Alla pratar och diskuterar. I dagens stora brus tar de som vill höras till tjuvknep och rackartyg för att få fram budskapet. Schyman känner - som jag nämnt tidigare - flåset i nacken från de yngre feministerna och höjer därför rösten för att höras över sorlet.

Budskapet innehåller en uppenbar provokation. Den är "politiskt korrekt" ur vänsterperspektiv eftersom de röda könsmodellerna är tämligen enkla Man Priviligerad, Kvinna Offer och kan därför inkluderas i förslaget under förevändningen att det passar deras politik. Men samtidigt är provokationen så uppenbart ogenomförbar att den inte kan ha varit seriöst menad. Den är där för att få oss att reagera och diskutera kärnan i förslaget. Låt oss därför strunta i provokationen och titta närmare på förslaget. Vad är det de vill göra?

Det skall sägas att jag har inte sett motionen än så fort den dyker upp på RixLex skall jag läsa den. Men englit vad som sades på Nyhetsmorgon idag så är kärnbudskapet ungeför följande:

"Utred kostanden för kvinnojourer och diskutera möjligheten att finanisera dessa via statliga medel."

Detta tycker jag är en kanonbra idé! Jourer är tills stor del idag baserade på frivilligarbete och donationer. Varför skall det vara på det viset? Borde inte jourer som kvinnojouren, BRIS och så vidare vara något som samhället tillhandahåller? Jag för min del betalar gärna extra skatt för att finansiera dessa tjänster.

Så om vi tar vänsterns motion och klipper bort nyset om att enbart män skall betala så är den inte så dum. Synd bara att just kärnfrågan försvinner bland de upprörda reaktionera. Schyman var lite för duktig med att påkalla uppmärksamhet, även den här gången.


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 05 okt 2004 22:18

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: