sourze.se

Ta ifrån dem fotbollen!

Vad ska vi göra för att ta tillbaka fotbollen till dem den egentligen tillhör?

Så var det dags igen för de alltför vanligen förekommande sammandrabbningarna mellan olika fotbollslags så kallade supporters.

Redan innan det senaste derbyt på Råsunda började lördagen den 11 september greps tre personer och 51 fördes bort av polis. I samband med ytterligare sammandrabbningar mellan derbylagens supporters efter matchen skadades fyra personer lindrigt, varav en förbipasserande kvinna som fick sitt näsben avslaget och en man som fick sina tänder utslagna Aftonbladet 2004-09-12.

Varför kan inte ALLA supporters låta matcherna spelas på plan med fotbollar och inte före och efter matcherna med knytnävar och andra tillhyggen?

Vad kan vi då göra åt det här?

Om vi hitintills inte lyckats få stopp på supporterbråken med diverse metoder och förmaningar varför inte ta ifrån dem deras främsta gemensamma nämnare, den de och omgivningen alltid hänvisar till som bränsle för sammandrabbningarna: nämligen fotbollen?

Många av de riktiga slagskämparna ids inte ens att gå på matcherna utan använder all sin lediga tid och sitt påstådda engagemang i fotbollen till att jaga bråk i anslutning till matcherna. Ett sätt att ta ifrån dem fotbollen är att sluta rapportera kring fotbollen i tidningar, radio och tv. Då tvingas dessa patetiska supporters istället att lägga sin överskottsenergi på att jaga biljetter till matcherna och så vidare, istället för att förstöra idrottsevenemangen i sig och idrotten i stort med sin jakt på handgriplig konfrontation med sina motsupportrars.

Kanske försvinner de värsta rötäggen av bara farten om det blir lite mer fokus på de verkliga skälen till varför de söker bråk?

Jag inser att detta förmodligen kan upplevas som ett alltför drastiskt och rentav banalt och enkelspårigt förslag, men de så kallade supportrarnas aktiva val att slåss i samband med matcherna DET är det mest drastiska, banala och enkelspåriga och har INGET med idrottslivet, i det här fallet fotbollen, att göra.

Fotbollen tillhör de riktiga supportrarna, inga hormonstinna slagskämpar med negativt laddad överskottsenergi!


Om författaren

Författare:
Linda Björling

Om artikeln

Publicerad: 13 sep 2004 14:56

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: