sourze.se
Artikelbild

Jävla Gud - förbannade olja

De flesta kan nog utan alltför långa tankebanor inse att de som höll gisslan i den ryska skolan själva har blivit utsatta för så fruktansvärda övergrepp att de tappat sin själ. Det måste vara så.

De kanske har sett sina egna barn, kvinnor och män blivit våldtagna, stympade och mördade av militären. Men hur kan man gå så långt i sin hämnd, frågar jag mig. Det är så svårt att förstå hur man kan göra andra oskyldiga så illa. Speciellt när det rör sig om barn.

En del menar att man gör det för lätt för sig om man förklarar allt med att terroristerna själva blivit utsatta. De menar att mycket ligger i terroristernas fanatiska religiösa övertygelse. Visst spelar religiös övertygelse roll, men hur mycket? Kan du verkligen utsätta oskyldiga barn för det som hände i Ryssland; bara för en religiös övertygelse? Det vore riktigt illa. Men hur faan ska vi göra då? Om vi inte kan komma till rätta med orättvisorna. Om vi inte kan komma över den religiösa spärren som splittrar människor - vad blir det då av vår värld?

Inte gör det saken bättre att Putin helt verkar sakna förhandlingsvilja. Han är som en inprogrammerad robot med kommandon som: styrka och makt visas bäst genom att man är hård och bestämd. Bush verkar gjord i samma hårda material. Liksom Sharon.

Och vi människor i västvärlden går heller inte utan skuld. Vi är så vana vid vår höga levnadsstandard att vi inte vet vilket ben vi ska stå på. Vi motsäger oss krig och ockupation, men vi är beroende av olja och suger ut jorden som om vi vore stora hungriga insekter.

Det bästa som kunde hända vore faktiskt om det visade sig finnas andra intelligenta varelser i rymden. Tänk vad fantastiskt det skulle vara! Att få förenas i den hisnande tanken att det finns annat intelligent liv i rymden. Kanske vi då skulle kunna se oss själva som ETT folk på jorden, med EN gemensam framtid. Det vore nästan som en religion i sig.

Jag orkar inte vänta! Kan de inte komma nu? De där utomjordingarna som skickar signaler till jorden. Är det inte dags för de att dyka upp snart, som räddare i nöden, i sina blinkande tefat. För att diskutera lite framtid med oss på jorden.

Nej, jag vet... det är klart att de inte kommer. Om de är tillräckligt intelligenta för att ta sig hit, är de också tillräckligt intelligenta för att avstå. Risken att bli nerskjutna av Bush, Putin eller ett gäng terrorister är för stor. Signaler är nog de enda vi får leva med - och världen fortsätter att rasa samman...


Om författaren

Författare:
Anna Drangel

Om artikeln

Publicerad: 07 sep 2004 18:27

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: