sourze.se
Artikelbild

Cliff Richard - Still going strong

Bejublad konsert för jubilerande Albufeira i fredagskväll.

Fisherman Beach i Albufeira på Algarvekusten har aldrig varit så fullpackad. Den stora parkeringsplatsen fick ge plats åt en stor scen som bara byggs upp för en superstjärna. Där gav Sir Cliff Richard en bejublad välgörenhetskonsert för 500-årsjubilerande Albufeira.

Det är nog 25 år sedan jag senast så Cliff på scen. Hans musik har ju dock alltid varit populär och särskilt nu när 60-talsmusiken är populärare än någonsin. Jag var mycket nyfiken på hur en 60-talsidol, i oktober 64 år, skulle upplevas på scen år 2004. Jag kan bara säga att han var FANTASTISK. Med sin vältrimmade kropp och ungdomliga utseende tror man att han är 45.

Det var ett framträdande med nya låtar, en hel del rock´n roll och förstås Move it, Summer holiday, Bachelor boy och Power to all our friend. Cliff backades upp av 8 mycket duktiga musiker. Mörkret hade lagts sig över Albufeira, men scenen lystes upp av en underhållare som verkligen vet hur man tar sin publik. Tillsammans med runt 200 hitresta engelska "tjejer" från Cliffs fan club, uppskattar jag publiken till runt 20.000. Publiken var blandad och det är så härligt att se småtjejer på 10-15 år sjunga med i de gamla hitlåtarna medan mammor och mormödrar dansar och sjunger som för 40 år sedan.

Cliff Richard är en mycket populär person i Portugal där han tillbringar delar av året. Han har fått en gata uppkallad efter sig i Albufeira, gatan där hans första villa låg. Idag bor han i Guia, strax utanför Albufeira, där han också har startat tillverkning av vin. Han har en egen vinodling men arbetar tillsammans med en större vingård i samma område. Hans vin, Vida Nova, som betyder Nytt liv, har blivit en stor succé. Vingården är idag öppen för turister och jag har själv besökt den många gånger då jag som Gästhusägare i Santa Luzia har detta på utflyktsprogrammet. Han kan sitt vin, Sir Cliff Richard, men han har heller inte glömt hur man trollbinder en publik.

Som jag nämnde så var detta en välgörenhetskonsert för Albufeira. Cliff skänker också mycket pengar till barnhem, fattiga människor och djurorganisationer i Portugal. Han ses med hög aktning på Algarvekusten.

Måste säga det igen - han var fantastisk. Här några röster ur publiken:

Angela, 45 år, från England - Har aldrig sett honom tidigare, jag visste inte att han var så bra.

Marianne, 56 år, från Värmdö i Sverige - Detta framträdande är ett av det bästa jag någonsin sett. En superstjärna som Cliff gör detta gratis för att hylla sitt andra hemland, det tycker jag är imponerande.

Carmo, 55 år, från Lissabon - Har aldrig hört talas om honom, men han är bra. Men varför en engelsk artist när man hyllar en ort i Portugal. Detta tänker inte undertecknad ens kommentera.

TACK Cliff Richard för en oförglömlig kväll - du fick mig att åter bli 13 år, som jag var då jag första gången såg dig på China-teatern i Stockholm. Då hade jag idolbilder av dig på väggarna, jag har blivit vuxen nu och på mina väggar hänger idag konst, men jag tror att du är för oss tjejer som ett fotbollslag är för killar, det första man engagerar sig i - ja, det hänger med hela livet.

Nu är jag tillbaka hemma i Santa Luzia med 34 bilder av dig i min digitalkamera, kanske, kanske sätter jag upp en av dem på väggen i mitt kontor. Ibland är det kul att bli 13 år igen!


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 24 aug 2004 12:21

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: