sourze.se

Sätt på en mink

Suck! Jag börjar förstå kvällspressens braskande sexrubriker, där ordet sex står med stora svarta bokstäver och så gärna en kändis namn väl läsbart.

Att det sedan kanske rör sej om att "kändisen" bestämde sej för att bli kändis vid sex års ålder är en annan sak.
Jag brukar då och då roa mej med att titta igenom det jag tidigare har skickat in och det som har överlägset flest läsare är "Gratis sex". Trots att det finns saker som jag skickat in som är betydligt mer angeläget och viktigare än just den artikeln.

Så man får väl se till och hitta på rubriker som den ovanstående för att locka läsare. Med den stora skillnaden att jag inte tänker luras på samma sätt som kvällspressen. Och hur ska jag då få ihop rubriken till något med verkligheten? Jo, så här;

Jag har full förståelse för människor som kämpar för djurs rättigheter. Lika så kan jag förstå deras ilska med tanke på de hemska bilderna TV visat från djurtransporter. Men däremot begriper jag mej inte alltid på de militanta veganernas metoder. De enda de åstadkommer när de förstör egendom för privata människor minkuppfödare, pälshandlare, slakterier etc. är ilska hos "vanligt" folk. Ursäkten för att förstöra andras egendom är "Vi måste, annars lyssnar inte folk på oss!" Även jag blir upprörd vid tanken på hur en del människor behandlar djur i samband med pälsproduktion, köttuppfödning och äggproduktion. Och det har kliat i fingrarna efter längtan, att få utsätta den som gör så mot andra levande varelser, för samma behandling. Men jag skulle nog vara den som mådde sämst efteråt.

Nå, här är en nyhet för er som "roar" er med att bränna ner minkfarmar, kasta färg på pälsar etc. Ni kommer aldrig att lyckas med de metoderna. En del av "djurplågarna" kommer att fortsätta bara på rent trots. Och så länge det finns pengar att tjäna kommer det alltid finnas någon som är villig att fortsätta.

Jämför med det som händer i drogbranschen. Polisen har LAGLIG rätt att gå in och stoppa droghandel, det är förbjudet i LAGEN att handla med droger. I hur många år har inte myndigheter, privatpersoner, föreningar etc. kört upplysnings-, informationskampanjer? Så länge jag kan minnas i alla fall. Trots hot om böter och fängelse, fortsätter en del att både använda och handla med droger. Så länge det nu finns en efterfrågan och det går att tjäna pengar på den. Minkuppfödning är laglig och vad gör det för nytta att förbjuda den här? Det enda som händer är att uppfödningen flyttar utomlands.

Är det uppmärksamhet de militanta veganerna verkligen vill ha, så läs rubriken. Bara att sätta på Herrar Veganer! Damerna kanske får lite svårare att delta, av vissa orsaker, men det mesta går ju att lösa, sägs det. Och minkarna mår nog bättre av denna behandling än att bli utsläppta i friheten. Där det enda som väntar är en långsam svältdöd eller i bästa fall en snabb död under ett bildäck. Ovana som de är att klara sej på egen hand.

Annars kan nöja er med att upplysa folk, visa allmänheten vad som händer med pälsen, ägget, köttbiten etc. innan den hamnar hos konsumenten. Demonstrera utanför pälsaffärer och andra anläggningar där det förekommer felaktig hantering av djur. Men förstör inte och hota inte, det enda ni då åstadkommer är misstänksamhet och ilska. Och en misstänksam, arg människa lyssnar inte på några argument.


Om författaren

Författare:
Ilona Betula

Om artikeln

Publicerad: 15 jul 2004 10:22

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: