sourze.se

Only women bleed!

Sanning... eller bara en fasad för mannens sårbarhet?

Är det sant som man hör eller är det bara en synvilla eller kanske en hörvilla? Vem vet? Jag hoppas ialla fall på att det inte är sant. Det får helt enkelt inte vara sant, att en man inte kan blöda ut de vill säga gråta eller känna sig sårad, om det är så, varför? Finns det någon förklaring som en vanlig och simpel människa kan förstå?
Och så pratar de om att kvinnor är så diskriminerade! Men det är ju inte sant. Det är ju bara på arbetet men resten då? Det finns ju faktiskt tider då även män är diskriminerade, men mer på det mentala eller kroppsliga planet.

Men åter till ämnet! Alla som tvivlar på vad jag just har sagt, tänk på det här. Vad låter mest naturligt:

En tjej är i skolan, hon har just pratat med sin lärare om sitt betyg i ett specifikt ämne och hennes förväntningar visar sig ha varit för höga! Hon springer in på närmaste toalett och blir genast omsvärmad av sina kompisar, som försöker ge tröst, och misslyckas. Efter detta åker tjejen i fråga hem!

Om du nu tar den här lilla historien och sätter dit ordet killen i stället för tjejen hur normalt känns det då?
Jag tycker i alla fall att det känns mycket mer välkommet för en tjej att gråta "in public" än för en kille!

alla feminister som tänker kommentera den här... ett tips... GÖR DET INTE


Om författaren

Författare:
Björn Anderstedt

Om artikeln

Publicerad: 26 jun 2004 16:59

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: