sourze.se

Antiamerikanska fronten! DEL 1

Palestina VS Israel.
Till attack!

Jag vill bara säga innan jag börjar dagens kritikerrunda att amerikanerna har gjort en hel del bra saker också, det vill mena att de har hjälpt oss i andra världskriget även då vi betett oss som riktiga idioter, och sportat fel sida utav kriget mm.

Jag som person är ganska influerad utav Amerika då de har mycket bra saker, och en fin kultur, saken är att denna kultur lätt brister, och lämnar mig blödande då den amerikanska politiken inte är den bästa.
Jag menar Irak Iraq, Israel där har vi också FN att skylla på mm.

Jag vill i denna artikel gå djupare in på just en av de krig som jag just nu har nämnt detta kriget, är inte USA direkta deltagare i men de är med som en av de större orsakerna till att det fortgår. Kriget jag pratar om är det krig som sedan år 1948 har varit i full gång. Detta krig påbörjades mer eller mindre av FN då de år 1947 tilldelade extremistiska judar en bit land mitt i ett annat kolonialiserat land. Detta landet hade just kommit att bilda en egen regering, landet bar namnet Palestina, och var en väldigt stor del utav arabisk handel mm, landets då huvudreligion var Islam, men allt detta var på väg att ändras eftersom att samma dag som det var bestämt att Israel skulle bilda en egen stat så rös hela arabvärlden då de visste att det skulle bli trubbel.

Speciellt då FN beslutade att Israel skulle ligga hela 11 ut på palestinsk mark så visste hela världens bildade män att det skulle bli trubbel, detta då inget land skulle godtaga att vem som helst kom in i sitt land och bara så där tog över 11 och dessutom med hela om världens samtycke.

Amerika är i detta krig delaktiga då de förser den israeliska armén med såväl vapen som pengar till att köpa en eller annan bomb. Sedan tar amerikanerna fram ett skydd för detta då mer eller mindre av all massmedia måste gå förbi dess regering innan den får sändas vidare ut i världen. Det är pga. detta som vi så ofta hör om muslimska självmordsbombningar mm, och aldrig om några värre dåd, som t ex när den Israeliska armén bombar sönder skolor som den Palestinska regeringen tillsammans med Hamas har hjälpt till att bygga.

Efter allt detta så "backstabbar" de den palestinska regeringen genom att ge Hamas ett dåligt rykte genom att säga att de har jättelika träningscenter för så kallade "terrorister" men vad är en terrorist? Enligt USA:s åsikt så skulle t.ex. The Sex Pistols vara terrorister, det vill säga att efter de varit på turné i USA så har vissa utav bandmedlemmarna blivit förbjudna att träda in i landet USA. Detta för att de starkt ifrågasätter Amerikas politik. Detta vill säga att du är en terrorist så länge som du antingen är en fredlig/fientlig arab eller en helt vanlig människa som ifrågasätter den amerikanska "storebrorspolitiken".
Det vill alltså säga att jag är en terrorist, men nu skall ni inte bli rädda, jag bär icke turban och är därför inte fylld med sprängämnen men jag är en vit terrorist det vill säga att jag är politiskt bildad, och kan komma att utveckla och förmedla mina politiska åsikter med andra varelser som då kanske till och med tar på sig en turban och flyger in i en jättelik skyskrapa…fortsättning följer


Om författaren

Författare:
Björn Anderstedt

Om artikeln

Publicerad: 13 jun 2004 21:27

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: