sourze.se
Artikelbild

Wallström ej kvalificerad ersätta Engqvist

Vem bör efterträda socialminister Lars Engqvist?

Inte en ny politruk. Det bör vara en som har egen erfarenhet av verkligheten. Gärna en läkare eftersom det varit en social slagsida hittills. En som inte är ideologiskt uppbunden till hur verkligheten ser ut. En som respekterar evidensbaserad forskning. Välutbildad, välbegåvad. Gärna kvinna med hög trovärdighet inom partiet. Margot Wallstrom har skrivit en artikel om psykiatri som för all framtid borde diskvalificera henne från jobbet som socialminister se debattrunda i Läkartidningen 1997.

Viktigt att integrera socialtjänst och hälso- och sjukvård bättre i framtiden, och få till samarbete med justitie. I regeringens brottsförebyggande program 75 tattskrivna A-4-sidor namns hälso- och sjukvården inte. Det ar obegripligt eftersom 60 procent av alla brott begås av manniskor med signifikanta psykiatriska problem.


Om författaren

Författare:
Sten Levander

Om artikeln

Publicerad: 03 jun 2004 15:05

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: