sourze.se

Anarcy at www.sourze.se

Vad är det för fel på Anarkism? Det är ju en skitskön ideologi även om den inte är helt vattentät...

Anarkism!!!

Jag vill bara säga att jag är sourzes största anti-nasse och jag vill förespråka min egen vinkling så ljuv som anarkismen, där alla människor lever i samförstånd med varandra, en idielogi och ett statskick där människor bildar mindre sociala nätverk, där de själva bestämmer alla "lagar" och förordningar.

Jag menar jag kan lova att det finns väldigt många olika tolkningar av Anarkism så som det finns väldigt många tolkningar av kommunismen, och precis som med kommunismen så finns det ett antal bra vinklingar, men desto fler dåliga vinklingar, där vissa människor skulle uteslutas.
Det här att jag just skriver om anarki är eftersom att folk ifrågasätter denna ideologi så pass mycket och detta utan grunder, för jag tror att det som människan har ett större vetande i, är den inte rädd för då den inte känner sig hotad av det. Om du t ex kollar på kommunismen som har mycket mer anhängare än anarkismen så har människor fått ett mycketet större samvetande i vad Karl Marks skrev då det finns böcker ute som säger vad han vill, detta är ju lite svårare med anarkismen då den inte har någon bestämd form.

Många säger att parlamentarism är så nära anarkism du kan komma och jag håller med, det är det, jag vill inte på något sätt säga att jag är helt inriktad på anarki då jag inte skulle vilja leva i ett samhälle under anarki då detta inte skulle fungera.
Jag vill bara med denna text säga att det är en väldigt fin ideologi då man tror på alla människors samförstånd, och att precis som inom kommunismen så är det ett måste...

Amen


Om författaren

Författare:
Björn Anderstedt

Om artikeln

Publicerad: 16 maj 2004 16:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: