sourze.se

Lögnrekord i Expressen

Hur korkad kan en chefredaktör i Expressen tillåtas vara?

Som läsare av Expressen har jag vant mig med att inte fästa något större avseende vid rubrikerna på första sidan eller ännu mindre på löpsedlarna. Man vet att innehållet i artiklarna i tidningen oftast inte svarar mot innehållet i rubrikerna på första sidan och löpsedeln. Syftet är naturligtvis att söka locka fler läsare genom säljande rubriksättning.

Frågan är om inte Expressens måndagsnummer slår rekord i vilseledande eller rent av falsk rubriksättning: Så här kunde man läsa på förstasidan:

"EXTRA
Uppretad folkmassa
ÖVERFÖLL LENA PH
efter repetitionen
I NATT"

Läsare trodde naturligtvis att folkmassan överföll henne därför att man på något vis var missnöjd med hennes deltagande i schlagerfestivalen. Men av artikeln framgår sedan att den uppretade folkmassan var fotbollshuliganer som gick bärsärkagång efter ett fotbollsderby. Något samband med Lena Ph och festivalen fanns inte alls. De hade bara hamnat i den uppretade folkmassan när de var på hemväg till hotellet.

Hur aningslös eller korkad får en chefredaktör på Expressen bli. Nog borde väl en väl synlig ursäkt framföras från honom till läsarna som så grundligt vilsefördes av rubrikerna.


Om författaren

Författare:
Stig Gustin

Om artikeln

Publicerad: 11 maj 2004 11:47

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: