sourze.se

salka.se

Härmed utnyttjar jag skamlöst min ganska etablerade ställning på Sourze för att hjälpa två killar från Nacka.

Det har kommit en ny sajt till stan

För ett par år sedan fanns Elakpistol som en skön motvikt till Sourze. Någonstans i Härnösand satt ett par killar med ett genuint intresse för skumma texter, intressanta diskussioner och rolig typer. Jacob Åström var en av de som höll i trådarna och han var även en flitig och respekterad skribent på Sourze. Det var här vi träffades och han fick mig och många andra att upptäcka det sköna med elaka pickan och under en tid skrev jag flitigt både där och här.

Sourze stod för det kommersiella och det var här man fick uppmärksamhet. Precis som idag fanns här etablerade krönikörer, intervjuer och artiklar om aktuella nyheter. På Elakpistol fanns haiku-tävlingar och texter som "Suicidal Mumindal", bisarra diskussioner om onämnbara saker och en allmänt skön känsla av att hänga i en källare i någons insuttna soffa och bara umgås utan att egentligen behöva prestera något.

Hursomhelst, pojkarna i Härnösand pallade inte trycket, de hade ju skolan att tänka på och ett socialt liv gudbevars, så Elakpistol gick i graven. Men nu har det hänt saker. Jörgen och Johan heter två killar som verkar vara inne på samma linje som Jacob & Co. De har startat salka.se, en sida som är både en skrivsajt och en community. Här registrerar man sig, diskuterar i forumet, skriver brev till andra medlemmar eller skriver texter. Väldigt avslappnat och befriat från all prestige. Åtta avdelningar håller rätt på de olika texterna och när Salka får upp styrfart kommer det att bli riktigt jäkla bra.

Så, nu finner jag mig själv vara en del av en community och trots min ohotade ställning som ålderkvinna den hade jag förövrigt även på Elakpistol tror jag så börjar jag bli lika beroende av Salka som jag är av Sourze.

Som sagt, salka.se, din insuttna soffa i världens källare.


Om författaren

Författare:
Kajsa Kallio

Om artikeln

Publicerad: 18 feb 2004 22:04

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: