sourze.se
Artikelbild

Bredband ger mej vingar

Visst lönar det sej!

- Bredband lönar sej inte, skrev Elin Jansdotter och Tomas Kvarnkullen i Expressen den 7 feb:
Länk: expressen.se

Deras påstående är mycket väl underbyggt för tusen svenskar har sagt sitt. 85 procent använder sin Internetuppkoppling bara till att skicka e-post, enligt mediebyrån OMD. Då kan man spara tusenlappar genom att nöja sej med modem

- Bah! Så utomordentligt korkat, utbrister jag. OK! De som har tillgång till IT i sin skola eller på jobbet - men inte en rörelsehindrad gammal pensionär som jag - och vi blir fler och fler. Nej, jag tackar datorn och microvågsugnen för att jag fortfarande kan känna mej oberoende, glad och fri. Slipper tära på färdtjänst och anhöriga för att "komma ut" och få min livs- nödvändiga hjärngympa. Gammal och gammal - jag är åtminstone tillräckligt gammal för att veta hur isolerad man blir den dag inte benen snällt bär iväg till bibliotek, gallerier och shopingcenter m.m. Såna ställen vill man surfa runt på i lugn och ro utan att behöva tänka på att kostnaden ökar för varje minut. Och vill man kolla ordentligt vad som händer på Sourze - då räcker inte 15 min långt.

Nyss trodde inte jag heller att man kunde bli gammal och skröplig. Och inte hade jag en susning om hur mycket IT skulle komma att betyda när knoppen inte längre får kroppen med sej. Bredband har gett mej vingar! Visst, jag har även ett modem - men inte tillräckligt med vare sej tålamod eller pengar. Det har inte barnbarnen heller. Så bra att farmor har bredband!


Om författaren

Författare:
Ingrid O Losell

Om artikeln

Publicerad: 10 feb 2004 13:05

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: