sourze.se

Befria människorna!

Jag är väldigt trött på att saker som mikrovågsungnar, papperslappar och Billy-hyllor från Ikea styr våra liv.

Alla människor är fångar i sin egen livsituation. De fattiga är fast i en cykel som går ut på att precis hålla näsan ovanför vattenytan hela tiden. De lyckas sällan ta sig upp ur vattnet och tvingas ständigt göra val som är starkt påverkade av deras ekonomiska situation. De rika, det är det här som är intressant, är kanske ännu mer fast i sig själva. Deras fängelse är deras egendomar. Ett ständigt ha-begär styr tillvaron för de flesta människor. Ju mer vi sedan lyckas lägga vantarna på desto mer fast blir vi. För en rik människa kretsar hela livet kring vad de äger och hur mycket mer de vill ha oändligt och för de fattiga kretsar livet kring vad de vill ha.

Vi är grundlurade av materialismen. Våra egendomar äger oss. De styr våra liv. Alla på jorden idag är sakletare. Alla strävar efter en bättre ekonomi. Det finns flera saker som påverkar en nations såväl som en persons ekonomi. Ekonomin har lagar som närmast börjat likna naturlagar. Vårt ekonomiska system har lyckas föra oss bakom ljuset! Det är numera ekonomin som styr oss och inte tvärtom. Men allt det där är bara dravel. Vad ska egentligen pengar vara bra för? Och alla dessa ekonomiska "lagar" som börjar likna någon sorts naturlagar. Om det händer där så blir våra pengar si och så mycket värda... Nej men hallå, det är vi människor som har makten över pengarna inte tvärtom. Vi kan avslöja dem. De är bara papperslappar. De kommer alltid att vara bara papperslappar som går runt, runt och aldrig egentligen betyder någonting.

Det bästa är att egendomar av olika slag inte är levande. Det lider inte av att vi tar död på dem och deras makt. Jag är helt allvarligt trött på att massa saker ska styra mitt och alla andras liv. Jag vill styra mitt liv själv.

Vissa påstår sig vara frihetsälskare medan de strävar mot en egendomens diktatur. Ett samhälle där egendomarna får fullkomlig makt över allt och alla. Idag så har ju ändå även ett fåtal människor lite makt. Kanske inte över sig själva, men över andra vilket inte heller är positivt. Jag drömmer om frihet. En total frihet. Då måste också människan vara fri från sina egendomar. Det är en tung last för både dem som inte äger något och de som äger mycket att leva i ett värld styrt av egendomar.

Ni kanske har fattat vad jag snackar om. Ni kanske också har fattat varför jag inte tycker att Anarki och Liberalism har särskilt mycket gemensamt. Ni har förhoppningsvis fattat vilken sida jag står på.

Ps. Ser fram emot kommentarerna om hejdlös brottslighet och människans naturliga fallenhet att vara ond... ;


Om författaren

Författare:
Ylva Kvamme

Om artikeln

Publicerad: 31 jan 2004 22:05

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: