sourze.se

Marknad och bad

i värmen.

Min hustru säger att vi gillar marknader och då gor vi väl det. I morse tog vi båten till Mogán - efter halva turen slog kapten stopp i motorerna och pekade utåt havet. Där ute lekte 6-8 stora valar. Då vi aldrig tidigare sett ett sådant skådespel - var vi stumma av beundran.

Vidare till marknaden. Stranden står utmed pirkanten med ryggarna åt havet. Längst ut vänder man och nu går vågen tillbaka med utsikt över hamnen. Trängsel - javisst - men inte som på andra marknader där turen går ut och in i gångarna med en massa knuffande hit och dit. Magán kallas lilla Venedig på grund av sina kanaler och blomprakt.

Åter till byn skall man välja var man vill äta nyfiskade sardiner. Vi brukar välja där man kan lyssna på infödda indianer som spelar sin egen musik på panflöjt.

Det finns enligt Fritidsresor 2 badplatser.
1. Hamnen med sand från Afrika. Denna undviker vi. Inbillar oss att olja flyter in från alla båtar som löper ut och in i ett kör.
2 Amadores - vacker promenadväg utmed bergssidan - sand från Cuba. Underbara strandrestauranter med massor av fiskrätter.
3. Playa de Amfi. Denna strand ägs av tre bostadsrätter och var privat. Detta avslogs av regeringen - nu får vem som helst vältra sig i sand fran Västindien, och dricka öl på lyxbarer- Man känner sig som en pariser - betalar bara tre gånger så höga priser.

Nu skall vi gå och äta pa Henrys - Förutom god mat visar han 1 700 olika slipsar. På söndag skall vi gå på ett ställe som har en stor skylt:
Varje söndag serverar vi hemlagad söndagsmiddag.
Båda ställena utlovar spänning utöver det vanliga.


Om författaren

Författare:
Lennart Ekman

Om artikeln

Publicerad: 11 okt 2003 00:10

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: