sourze.se
Artikelbild

Arnold kör sin Hummer till Sacramento

Nu är det uppror i den Kaliforniska huvudstaden, minsann! Guvernören Davis får packa, och Arnold kommer med stora ideer om förändringar.

Även om inte alla Kaliforniens ekonomiska problem löser sig på en kaffekvart, så blir det nog en hel del radikala förändringa implementerade inom en snar framtid.

Under de senaste veckornas intensiva kampanj för och emot en ny guvernör, har Arnold redan visat att han kan välja smarta medarbetare och rådgivare som inte är rädda för att bryta traditionella politiska konventioner.

Under helgen som gick gav Arnold intervjuer för
nöjesmagasin istället för de vanliga nyhetskällorna. Han dök upp i TV på kvällsprogrammet "Entertainment tonight", istället för mer seriösa nyhetskällor. Schwartzenegger utannonserade sin kandidatur på Jay Lenos TV-show! Han
är sexig och har en ursmart och snygg fru, och han kör en Hummer - vad mer kan den trendsökande kaliforniska publiken önska sig i en officiell företrädare?

Alla nysläppta historier om gamla förseelser under Golds Gym-tiden på Venice Beach, stärkte faktiskt Schwartzeneggers position, trots att många pryda amerikanskor officiellt förfasade sig över att han nypt
"babes" i stjärten för trettio år sedan. Immigration, legal och illegal, är en viktig fråga i världens sjätte största ekonomi, och Arnold är totalt vattentät där.

Frågan var hur han skulle fungera ihop med en demokratisk majoritet, för effektivt beslutsfattande
över de politiska gränserna:
- Jag har bott ihop med en demokrat i 16 år, svarade Ar-nold med ett brett leende, och menade förstås hustrun Maria Shriver.

Eftersom filmisen redan innan det här valet har varit ute och kampanjat för ett skolinitiativ, hoppas många att skolorna ska få tillbaka en del resurser som kapats under det senaste året. Kanske till och med så kallade "vouchers", en slags skattekredit för dem som har barnen i privatskolor och samtidigt betalar fastighetsskatt, vilken går till de allmänna skolorna.

Under nuvarande lag måste presidenten i USA vara född i landet, så Arnold behöver inte vara distraherad i sitt arbete för Kalifornien och vara om sig och kring sig för en framtida politisk uppflyttning.

Som sagt, vi får se hur radikalt det blir, men just nu är det mest party-stämning.


Om författaren

Författare:
Mona Branting

Om artikeln

Publicerad: 08 okt 2003 18:12

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: