sourze.se

Ett litet trevligt sexköp?

Hallå, tjejen,skulle du gå till en gigolo?

Om det fanns till salu? Fast det var förbjudet att köpa? Frestelsen vore onekligen där, nyfikenheten och frågan: varför inte? Där står dom, killarna, den ena mer viril och sexig än den andra, bara till för din njutning. Bara du betalar, naturligtvis.

Vi köper njutning lite här och där i samhället, hos frissan, zonterapeuten, massören, på spat. Alla säljer de sina tjänster, den ena mer lockande än den andra tack vare fri konkurrens, iakttagande av etiska regler och betalande skatt och andra sociala avgifter som det ska vara.

När ska vi komma så långt att det blir detsamma att få njuta sex om man så vill utan att bli stämplad som en förtappad om försäljningen och utbudet följer samma regler som all annan affärsverksamhet? Sex är roligt. Det är en glädje och en konst och synnerligen bra för hälsan.

Samhället är inpyrt av sipphet. Därför är det som det är. Trafficing och hallickar hade knappast någon marknad om attityden till sex inte vore så full av tabun där det följer sjukdomar, skam och smussel vilket i sin tur tvingar myndigheterna till lagstiftning mot missbruk.

Eller tycker killarna det finns risk för konkurrens och skulle se synnerligen snett på en ärligt arbetande gigolo? Har inte vi kvinnor rätt till detsamma som männen, den frågan har visst ställts förut många gånger nu.

Ett matriarkalistiskt samhälle där kvinnor har makten är inget att sträva mot så som de kan frysa ut varann i konkurrensen om männen, men jag tror att en uppmjukning av attityderna skulle sila bort dräggen inom sexhandeln och göra den bra mycket renare. Utopi? Nej, intet är nytt under solen. Konkubiner, mätresser och frillor och nu som de kallas för att riktigt få visa avsmak, horor, har funnits mer eller mindre öppet lika länge som män och kvinnor åtrått varandra. Allt på männens villkor därför att det djupt i mannens gener ligger en känsla att få erövra och härska . Att ha makt.

Men gigolon? Jag undrar om det skulle vara lika förbjudet att köpa en gigolotjänst och i så fall vem förbjöd det? Jag skulle i alla fall stolpa iväg dit genast om det behövdes för att få lite proffsig behandling!


Om författaren

Författare:
Solveig Sjöskog

Om artikeln

Publicerad: 02 okt 2003 11:39

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: