sourze.se

Skamligt utspel av statsministern!

Många med mej tappade nog hakan när statsminister Göran Perssom plötsligt angrep tidningarnas insändarsidor som orsak till det ökade våldshotet mot politiker.

Han menade att man bara behövde öppna en insändarsida i vilken dagstidning som helst för att hitta hätska utfall mot politiker. Uttalandet måste han tillkommit i ett ögonblick när statsministern helt tappat omdömet. Något annat kan inte förklara detta grova övertramp. Tidningarnas insändarsidor utgör en viktig del i den demokrati som vi har. Sällan eller aldrig ser man där påhopp av den typ Göran Persson tydligen menade. Här tar gräsrötterna upp och ifrågasätter politikernas handlande och ställer frågor om löften som politikerna ofta ger men som aldrig infriats. Undersökningar visar att insändasidorna ofta är mer lästa än ledarsidorna.

Efter all debatt om att vår demokrati måste värnas och skyddas borde det vara smakfullt av statsministern att medge övertrampet och be insändaskribenterna om ursäkt.

Stig Gustin


Om författaren

Författare:
Stig Gustin

Om artikeln

Publicerad: 21 sep 2003 13:30

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: