sourze.se

Långt från Rosenbad och Bryssel

Den 7:e januari, 2003, i Smålands skogar, långt från Rosenbad och Bryssel.

Jag är på väg till mig första gruppmöte. Jag är nervös inför mitt första politiska förtroendeuppdrag, som ersättare i barn-och utbildningsnämnden. I bilen sitter jag och två till från vår lilla socialdemokratiska förening. Det är kväll. Bilens strålkastarljus lyser upp vägen framför oss.
- Anna Lindh, hon är duktig, säger den ene bestämt. Hon blir vår nästa statsminister.
- Jag tycker att vi föreslår henne till kongressen, säger den andre.
Jag ler och tänker: jag gör mitt i kommunen, Anna Lindh gör sitt i Rosenbad och Bryssel. Jag är inte nervös längre. Det här ska bli roligt, tänker jag.


Om författaren

Författare:
Henrik Hermansson

Om artikeln

Publicerad: 11 sep 2003 16:10

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: