sourze.se

Efter Sourze - på andra plats

Ingår i priset.

Pensionärernas riksförbund ger, till glädje för oss äldre, ut en månadstidning. Den innehåller bland annat korsord, reklam för hjälpmedel och naturmedel. Dessa är mest till för att vi skall kunna kissa oftare eller mera sällan. Många är de sorters mineraler vi kan köpa för dyra slantar. Om de behövs? Därom tvistar de lärda.

Månadens blad har ett tema - JAKT o FISKE. Precis det som vi 65 ägnar oss mest åt. Omslaget pryds av en man med en torsk så stor att man tvivlar på riktigheten. Inuti bladet finns bilder med jaktsällskap, grenar i hattarna, gevär under armarna samt hundar som leker runt deras fötter.

Jag avvaktar med spänning nästa nummer där PRO kanske vill dra ut oss på bergsbestigning eller liknande äventyrligheter. Kanske äventyrligheter som resor till rara orter, dit det inte fanns tid att resa när man var ung? Tidningen måste ha annonser, helt klart, men måste dessa förutsätta, att alla äldre bor i Stockholm? En fördel med att bo i Skåne är att vi har nära till kontinenten, vi kommer dit för halva priset.

Jodå, det ges utrymme för kritik också. En pensionär är förbannad på att tandvården är för dyr. De "gröna" vill visst dra ner ytterligare på ersättningen. Detta parti kanske menar att alla gamla kan sitta och äta mosade grönsaker? På så sätt slås två flugor i en smäll. Stek på söndagen, är för de rika, de som har råd med transplantat Som, enligt bladet, går att köpa på avbetalning, med livstidsgaranti!

Nu till något skojigare med hänvisning till månadens tema:

Farfar uti unga dar - var till jakt och älskog snar.

Jag kommer i tankar om den äldre mannen som ville gifta sig och få en arvinge. Han frågade sin läkare om möjligheterna.
- Blir det svårt, skaffa en suppleant, svarade denne.
Efter ett år var det tid för återbesök och doktorn frågade hur det gått.
- Bra, det blev en flicka och en pojke.
- Tvillingar?
- Nej, min fru fick en och suppleanten en.

Nu får jag väl på huden, för jag drog en "halvfräckis", men det får jag väl stå ut med.

Valet den 14 september är av stor vikt, menar Lage Andréasson och Agneta Berg-Wahlstedt och förmedlar detta i två krönikor.

Göran Persson och hans partikamrat Anita Grandin vill också locka oss äldre, att rösta för €. De använder en helsida för sitt budskap

Jag fyller tre kvartsekel om 14 dagar. Vad har det för betydelse, om jag betalar på ålderdomshemmet med € eller kronor? Får jag bättre vård?

För övrigt observerar jag:

Vid idrottstävlingar har herrar på sig mer kläder numera.
Damerna har snart inga alls.


Om författaren

Författare:
Lennart Ekman

Om artikeln

Publicerad: 07 sep 2003 11:26

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: