sourze.se

Gratis knark åt folket! eller inte?!

Vårt samhälle är sjukt, mycket sjukt. Och det blir inte bättre av att sponsra missbrukare med rent knark.

Urbota dumt med gratis sprutor till narkotikamissbrukare.

Nu ska vi skattebetalare tillhandahålla gratis sprutor till missbrukare. Det är under all kritik att regeringen tänker satsa resurser på något så verkningslöst som fria sprutor. Jag anser inte att det första dessa människor bör förses med är rena sprutor, utan i stället borde resurser läggas på att hjälpa dem att komma ifrån missbruket. Är det verkligen det offentligas uppgift att hjälpa missbrukaren med att knarka lite mer hygieniskt? Vad sänder detta ut för signaler i samhället? Även om sprutorna är rena första gången de används, så injiceras orena substanser in i blodet. Vad är nästa steg? Att sponsra missbrukare med "rent" knark?


Om författaren

Författare:
Joanna Ljunggren

Om artikeln

Publicerad: 03 sep 2003 09:37

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: