sourze.se

Slipp Sverige - rösta Ja till euron!

Äntligen får vi makt att slippa kungahuset, självgodheten och tristessen.

Om vi utnyttjar euro-omröstningen kan vi på sikt rösta bort Sverige. För mig skulle det vara enda argumentet för ett ja. Genom att binda oss alltmer till EU via valutan kanske jag vid pensionsåldern 20 år dit uppleva att Sverige upphört som egen stat. Vilken känsla!

Vi skulle då få slippa kungahuset för inte vill 24 EU-medlemmar fortsätta finansiera apangage och slott?, våra märkliga alkhollagar med tillhörande bondsvensk dryckeskultur, och den svenska självgodheten kan inte överleva trycket av att tvingas ta hänsyn till de övriga i Europas Förenta Stater.

Jag har aldrig känt mig så svensk att jag inte skulle välkomna ett avskaffande av det svenska, det dryga, bonniga, räliga och fula. Svenskarna består till 95 procent av före detta bonnläppar, men det är ingen ursäkt att fortsätta bete sig som sådana.

Men jag vill inte bli av med hela välfärden eller vissa delar av vårt kynne. Socialt skyddsnät är bra men går att anpassa till individuell frihet se Holland. Vår chosefrihet och kulturlöshet är ibland befriande, medges, och jag vill för allt i världen inte till centraleuropeisk traditionalism eller fransk/tysk besuttenhet. Men om vi kan gå upp i Europa på allvar, och utveckla en ny europeisk identitet tillsammans med de nya EU medlemmarna, kanske vi slipper vara en amerikansk delstat utan egen guvenör längre.

Vintern blir svår att rösta bort, liksom skogarna, mörkret och myggen. Men vi kan väl lägga ned allt ovan Dalälven och bosätta oss där Sverige är som bäst, det vill säga närmast Danmark ett lika gott alternativ är att vi går upp i Danmark, vad som helst utom Norge och Sverige!.

Bryr mig föga om pengar, förstår inget av Bryssel, har inte lust att diskutera EU, men går på magkänslan som säger mig att detta land inte behöver finnas mer. Äntligen hemma i Europa.


Om författaren

Författare:
Jan Sjunnesson

Om artikeln

Publicerad: 08 aug 2003 11:41

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: