sourze.se

Min sambo och jag

Tvåfald är ungefärlig mångfald som är bättre än enfald, för att lagomparafrasera Mona Sahlin.

Jag har en sambo. Jag tycker om att passa upp henne och göra henne glad. Hon har sagt att män förtryckt kvinnor i så många år att det är dags att betala tillbaka. Jag håller med. Det är ju så många som bara kallar sig feminister, men jag lever som jag lär. Ett tag kallade jag mig ’100 fucking feminist’, men sedan påpekade någon att ord som ’fuck’ och ’knulla’ är patriarkala ord som förminskar kvinnan till ett förtryckt sexobjekt, så nu kallar jag mig bara feminist och ibland jättefeminist.

När min sambo vaknar på morgonen förväntar hon sig färdiga smörgåsar, te och tidning. Därför ställer jag alltid min klocka en kvart innan hennes så att jag kan vara klar i tid. Ofta blir hon glad, men ibland har hon dåligt morgonhumör. Det kan vara lite jobbigt, men då brukar jag krama henne tills hon blir glad. Då blir jag också glad.

För någon dag sedan hörde jag hur hon frågade om grannen sett hennes toffel. Jag ropade inifrån rummet att jag var alldeles i närheten, men då hon inte kom in gick jag istället ut till henne. Då visade det sig att hon letat efter sina svarta tofflor, men bara kunnat hitta en. Hon skrattade åt knasigheten, på det där fina sättet, så att jag också blev glad.


Om författaren

Författare:
Martin Strömberg

Om artikeln

Publicerad: 08 aug 2003 11:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: