sourze.se

Det var en pocketbok, ja

Nu läser du en bok, en suddig bild målas hastigt, slarvigt, upp.

En gata kantad med små söta röda radhus. Barnen leker, ta fatt, tafatt, klumpigt, borta på allmänningens gröna gräs längst bort i bild bortom gatans kortsida. Ett stilla sommarregn hänger i luften och tre hus längre fram på höger sida står gamle gubben Persson och tvättar bilen, en Volvo, röd, med trädgårdslangen, gul, i sin högra hand sprayar han lacken gång på gång med vatten som sliter sig loss, följer med en vindpust i riktning mot dig, en miljon små vattendroppar bildar för ett ögonblick ett stort fasettöga som hänger i luften framför dig. En miljon gamla gubben Persson ser du. Men även den gröna gräshoppan på gamle gubben Perssons axel mångdubblas. Nu kommer de emot dig, en miljon små gröna gräshoppor. Hjälp, du är livrädd, hatar insekter. En miljon par små spretiga framben smeker och puttsar de ännu spretigare antennerna. Klick klick låter det när de rör käkarna mekaniskt fram och tillbaka i sidled och sväljer en liten vitfärgad mask eller larv, det är gott, näring tänker den, det kunde varit en blivande syster eller bror, men det gör det samma, gräshoppan äger inga känslor säger man, men ful är den. Hade du kunnat få fram luft hade du skrikit men nej, istället tappar du boken, den faller, neråt, snuddar vid dit nakna knä och landar på din fot. AJ! Fast så jävla ont gör det faktiskt inte, nej. Det var en pocket. Ja.


Om författaren

Författare:
T.L Stjerna

Om artikeln

Publicerad: 08 aug 2003 10:09

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: