sourze.se

Musikkontrollant - javisst!

Dömer du folk efter deras musiksmak? Skaffar du inte en partner som har många "Absolute Music"-skivor? Kastar du bort din partners dåliga skivor? Jag är sådan.

- Vill du ha kaffe?
- Ja tack, svarar jag och blir alldeles till mig av extas då jag äntligen blir ensam i rummet.

Så fort personen jag är hemma hos lämnar rummet kilar jag fort fram till CD-stället/hyllan eller ännu bättre om datorn står på, så kollar jag den senaste playlisten.

Senast var för några dagar sedan då jag besökte min "på-G-kille" som jag aldrig varit hemma hos, så fort han gick iväg för att köpa mat så var jag framme vid hans CD-hylla. När jag till min förskräckelse hittade ett flertal "Absolute Music"-skivor, visserligen gamla, så såg jag hur min tid med honom skulle bli; vi skulle ha sex och sen skulle jag ignorera honom totalt eller så skulle min bra musiksmak bytas ut till att ständigt lyssna på radio. Och jag som tyckte så bra om honom annars, hur skulle det här gå?

Som tur var fann jag alla Welle: Erdballs skivor och en hel del The Clash som vägde upp bra, och jag tänkte även: "Jag kan ju alltid kasta eller gömma de där hemska skivorna någon gång när jag städar."

Efter den lilla kontrollen gick jag lugnt och satte mig i soffan igen och var glad över att jag kunde fortsätta att satsa på honom, för han hade ändå helt okej musiksmak.

Kalla mig musikkontrollant, musikfascist eller vad du tycker passar - jag erkänner i alla fall min hemliga sysselsättning.


Om författaren

Författare:
Maria Söder

Om artikeln

Publicerad: 05 aug 2003 12:19

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: