sourze.se
Artikelbild

Sätt dit Jan Guillou

Jan Guillou kritiserar det svenska rättsväsendet för att döma vänstersympatisörer hårdare än andra.

I sin Aftonbladet-krönika den 27 juli klargör han att demonstranter som väljer att maskera sig, inte vågar stå för vad dom tycker och bör då heller inte ta ställning offentligt. Han har rätt och jag har själv tidigare skrivit om ämnet.

Två dagar efter Jan Guillous AB-krönika publicerats skriver en kvällstidning att den kände krönikören är inblandad i en trafikolycka och har smitit ifrån olycksplatsen. Den andra billisten är en yngling i 20-årsåldern. Guillou säger att han blev arg över att ha kolliderat med en "snorunge". Därför tog han grejerna ur sin bil och gick hem, för att ringa efter assistans.

Med jämna mellanrum begår Jan Guillou småbrott, som alla "Svenssons" gör. För några år sedan slog han rekord i att få parkeringsböter i Stockholm innerstad. Själv såg han p-böterna som en extra skatt, för sig som höginkomsttagare. Att hans felparkeringar medför trafikfara tog han inte med i beräkningen. Han hävdar också i en AB-artikel att miljövännerna inom V och MP utgör den största trafikfaran, på grund av dåliga, miljöfarliga bilar och tillägger att de billister som hämnas på olämpliga omkörningar genom med att sätta på helljuset, begår det allvarligaste trafikbrottet.

Mot bakgrund av det här ser jag Guillous moral i trafiken som ett typiskt beteende för den socialistiska överheten. Han är en socialistisk mångmiljonär som tar sig friheten att begå de småbrott i trafiken som vanliga människor ofta gör på grund av stress eller annat. Men tyvärr blir böterna en större börda för vanliga människor än för den socialistiska överheten och ligister som Jan Guillou.

Vilken "Svensson" kommer sig för att smita ifrån en trafikolycka, bara för att den inblandade är en "snorunge" som borde veta hut?

Att Guillou sedan hånar polisen för att skicka obegränsade resurser, vilket enligt honom beror på att den inblandade är en speciell person, är ännu en bagatellisering av de brott han begår.


Om författaren

Författare:
Yohannis Petersson

Om artikeln

Publicerad: 30 jul 2003 10:59

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: