sourze.se

Sourze susar sorgset av frågor

Så många tankar. Så många infall. Men ingen replik.

Frekvensen artiklar som behandlar interna sourzefrågor stiger hela tiden. Nog ger väl det signaler om en ökad kollektiv känsla av spänning och olust? Otvivelaktigt. Vad är det då som ligger bakom dessa känslor?

Så satt jag och funderade men utan att hitta svar till den andra frågan. Som alternativ verksamhet fick tankarna i stället vandra runt en stund bland de förslag till förändring och förbättring av sourzesiten som jag spontant kunde minnas utan hjälp av dator. Tankefragmenten ville dock inte sitta ihop riktigt fast jag bara några timmar tidigare hade läst på en god stund på sourzesiten.

Jag avbröt grubblandet och skrev i stället ut de artiklar och kommentarer som senaste tiden behandlat frågor om verksamheten på Sourze. Kanske skulle det vara lättare att få överblick över alla idéer med hjälp av utskrifterna?

Visst förbättrades läget men det var ändå mycket svårt att få en bra överblick. Det fanns så hemskt många tankar och uppslag och infall! När jag läst igenom allting hade jag glömt vad jag läst till en början. Jag tvingades inse att jag inte kunde följa min ursprungsplan för denna artikel: Att först sammanfatta det som tidigare sagts i frågan och sedan presentera några egna förslag. Texten skulle bli orimligt lång.

När jag begrundat detta en stund kände jag att det fanns ett övergripande problem i sammanhanget. I detta problem fanns kanske också svaret på den fråga jag tidigare ställt mig men inte kunnat besvara: Varifrån kom den stigande kollektiva spänningen och olusten?

Jag tyckte mig förstå att svaret var som följer: Spänningen och olusten kom ur upplevelsen av att först tala och sedan lyssna till inget annat än en tystnad. Att dessutom göra det upprepade gånger. Det var den upplevelsen som skapade en ökad kollektiv spänning och olust.

Kommen så långt kände jag, rätt eller fel, att situationen krävde något av mig.

Jag tar mig nu därför friheten, att så gott jag kan, ge upp ett nödrop från alla oss som bidragit med ord och text till Sourzediskussionen:

Redaktionen! Se oss! Hör våra ord! Hör vår oro! Tala till oss! Besvara våra frågor!
Säg oss hur ni menar att allt ska bli!


Om författaren

Författare:
Magnus Löwendahl

Om artikeln

Publicerad: 01 jul 2003 09:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: