sourze.se

Lämna fördomarna hemma!

Om konsten att resa med riktigt lätt packning.

Vi har alla fördomar. Egenhändigt konstruerade och samtidigt helt onödiga små sanningar om personer, saker och händelser i vår omgivning. Precis som vi tenderar att redan efter första intrycket kategorisera personer vi möter, skapar vi allt eftersom mallar för hela folk, länder, kulturer och religioner. Vi har av någon anledning fått för oss att precis ALLA som tillhör en viss nationalitet, kultur eller någon religion är, tänker eller fungerar i stort på ett och samma sätt.

Vissa av dessa hemslöjdade sanningar poppar helt oanmälda upp när vi är som minst förberedda på det eller när vi som allra minst bör ha förutfattade meningar. Ett av många sådana onödiga tillfällen för en fördom att dyka upp är när man befinner sig på resande fot.

Vi reser jorden runt bara för att på slutdestinationen låta oss begränsas av poolområdets storlek och allinclusivearmbandets giltighet. Varför? Är det så att vi kanske gillar själva tanken på att resa vida omkring och berätta om det för alla vi känner, men till syvende och sidst låter vi våra fördomar hindra oss från att upptäcka resmålet på riktigt? Eller handlar det helt enkelt om ren bekvämlighet?

Är du bara bekväm av dig så uppmanar jag dig, här och nu, att under din nästa resa ströva bortom poolområdet och att klippa bojorna läs: allinclusivearmbandet. Höj blicken från drinklistan och möt servitörens blick, han kan vara din biljett till en helt ny värld som bara väntar på att upptäckas!

Ha det!


Om författaren

Författare:
Linda Björling

Om artikeln

Publicerad: 24 jun 2003 14:46

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: