sourze.se

Angående Malin Siwes krönika

Finns det änglar eller demoner?

Jag läste Malin Siwes krönika om kommunalarbetarstrejken och tyckte att den var välskriven och bra. Sedan när jag läser kommentarerna blir jag förvånad över hur de flesta missuppfattar medvetet – omedvetet? innehållet och kastar ur sig en massa affekterade känslor istället för att föra en saklig debatt. Vad Malin Siwes säger är ju att människor i allmänhet inte är några änglar, så varför skulle just de inom sjukvården vara det? Det är väl snarast fördomsfullt att påstå något sådant. Människor inom alla yrkesområden ska väl ha anständiga löner efter kompetens och utbildning, inte efter om de är änglar eller inte. Att göra ett bra jobb är att utföra detsamma professionellt – inte ”fantastiskt” eller liknande. Och sedan få lön efter det. Viktigt är ju då, som Malin Siwes skriver, att den anställde har valmöjlighet att byta arbetsplats.

Eller har jag alldeles fel?


Om författaren

Författare:
Vivian Gustin

Om artikeln

Publicerad: 21 jun 2003 14:22

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: