sourze.se

Onda byrackor

Den 11 september 2001, avlivade vi "Blessie". Hon blev tio år, var en schäfer och den snällaste hund vi kunnat få.

Vi har alltid haft schäfrar i min familj, och jag känner därför extra mycket var gång jag ser en schäferhund på stan.

Jag har inte lika mycket övers för taxar och små hundar. Jag tycker om alla hundar som djur, men mest av alla hundar - schäfern.

När Blessie var valp och jag gick på valpkurs med henne, berättade farmor för mig om en kvinna som blivit ihjälbiten av en "mördarhund". Dom kallades så då i media, pitbullterrierna.

En tid därefter läste jag en artikel om en "mördarhund" som angripit civilist. Då började jag att dagdrömma om att själv bli angripen av en sådan?

Eller om en pitbullterrier skulle angripa min Blessie.

Jag har svårt att se djur lida och dödas på ett ovärdigt sätt. Jag kan heller inte med sadism, men har svårare att se det när det gäller djur än människor.

Under veckan överföll en pitbullterrier ännu en liten hund, som ägaren hade i koppel, och bet halsen av den.

Även Ulf Lundell har blivit anfallen av en "mördarhund", utanför sitt sommarställe i Skåne. En tysk kvinna hade låtit byrackan springa lös i en nationalpark.

Jag fasar för att dessa inlärda ondskefulla hundar, ska få vistas ute på offentliga platser tillsammans med sina omdömeslösa ägare. Jag tycker istället vi ska förbjuda dessa vidriga ägare att ha sådana hundar i Sverige. Kan man också förbjuda människor att träna hundar till att bli hotfulla vapen är det ännu bättre. Som en tyckare i Aftonbladet sa: "vi borde införa körkort för blivande hundägare."


Om författaren

Författare:
Yohannis Petersson

Om artikeln

Publicerad: 16 jun 2003 09:35

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: