sourze.se

Fårhjärna

Att recensera innebär att man bedömer och ger sin syn på exempelvis en film, bok eller skiva. Detta är dokumenterat i Svenska Akademins ordlista.

Därför finner jag det anmärkningsvärt att Magnus Hansson påbörjar sin text angående de homosexuella inslagen i den bioaktuella X-men 2 med orden: "Jag tycker inte ens att det är värt att recensera X-men 2". Kanske borde jag ha haft vett att vid anblicken av denna mening strunta i att läsa de fortsatta meningsuppbyggnaderna uppdelat med komman och punkter. Men tyvärr kan jag bara skylla på mig själv att jag inte följde min intuition.

Magnus hävdar vidare i texten att fördomar är det som driver världen runt. VARNINGSSIGNAL NR 2!! Tar jag denna på allvar? Nej, såklart inte. Redan här börjar jag förstå åt vilket håll Magnus text vill springa. Och jag springer efter för att ta reda på vägen till målet.

Jag får en genomgående känsla när jag möter bokstäverna på min skärm; det hela handlar bara om Magnus egna illa dolda fördomar om homosexuella och hans irritation över att Hollywood ens kan överväga att producera en film med sådana undertoner. Han ägnar nästan 3000 tecken till att göra det han i början inte ens tyckte var värt tiden; recensera serietidningsbaserade X-men 2 och samtidigt förmedla sin syn på det han anser vara avvikande och att avvikandet i sig är självförvållat.

Summa summarum. Jag har slösat bort fem minuter av min tid på en kille som efter sitt namn måste betona att han inte tillhör ett bräkande fårsläkte. Något som jag ifrågasätter.


Om författaren

Författare:
Jessica Sandberg

Om artikeln

Publicerad: 12 maj 2003 13:23

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: