sourze.se

Sverige - en totalitär stat?

Andlig och politisk frihet?

Sverige en totalitär stat?

Självklart så har du rätt till att påbörja politiska partier och andliga rörelser i Sverige. Du får inte från endera polis eller rättsväsende eller från statligt håll motverka andliga eller politiska eller ens en idrottsrörelse. Du får alltså inte struntprata ner ett politiskt parti eller en andlig rörelse eller på något sätt motverka dess uppbyggnad.

Detta är en självklarhet men hur är det med detta i praktiken?

Väljer vi ett politiskt parti som exempelvis Ny Demokrati så fungerar inte lagstiftning på ett väl fungerande sätt. Detta förekommer ofta i Sverige och inom de flesta rörelser. Du kan i Sverige förlita dig på din storlek! Är du Socialdemokraterna eller något av de etablerade politiska partierna så har du en opinion genom att du äger delar av SVT och Sveriges radio. Detta gäller också för kyrkan som med sin storlek kan ge sig på nyandliga rörelser i Sverige.

Detta är inget konstigt och inom filosofin så förklarar man den svenska personliga friheten som en frihet som nästan kan överensstämma med diktaturer politiska och religiösa. Yttrandefriheten och föreningsfriheten kränks av etablerade politiska samt religiösa organisationer dagligen och detta är också syftet från samhället. Kampanjer som den mot Ny demokrati är samhällets sätt gentemot alla nyandliga och nya politiska partier tills de blir etablerade och själva får äga en del av SVT och Sveriges Radio.

Detta kan diskuteras om detta är bra? Visst så kan detta vara bra för vanligt folk som annars kanske inte skulle klara av att rösta och inte kunna sortera bland alla de nyhetsflöden som ett fritt samhälle skulle innebära. Men är detta rätt? Är det rätt att ha en lag vid sidan av den skrivna lagen?


Om författaren

Författare:
Patrik Persson

Om artikeln

Publicerad: 10 maj 2003 14:29

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: