sourze.se

Legalisera prostitution!

För en tid sedan presenterade Moderata ungdomsförbundet en motion, med förslag att prostituerade kvinnor ska få driva sin verksamhet lagligt, som egna företagare och med F-Skattsedeln.

Som väntat blev motionen nerröstad av en bred majoritet, men jag hade bestämt mig tidigare för att rösta "för" motionen.

Min övertygelse om en legalisering av prostitution och rätt för kvinnorna att driva sin verksamhet i företagsform och betala skatt som alla andra företagare, har jag fått utifrån min liberala människosyn. Jag tycker att människan har rätt att göra vad hon vill med sin kropp sålänge det inte skadar någon annan.

"Men, prostituerade riskerar att smitta ner sina kunder med könssjukdomar som HIV", tänker många. Ja, visst finns den risken, och det utgår jag ifrån att torskarna redan är medvetna om och använder kondom när de har sitt sexuella umgänget.

Efterlyst i Tv3 hade ett reportage om en – förhållandevis -skötsam hora, som inte är missbrukare eller dricker alkohol och alltid kräver att kunden har kondom då hon levererar tjänsten. Hon har valt att sälja sin kropp, till oskuldsfulla manssjälar och njuter av att få ge dem sin kärlek.

Kvinnan är i 35-årsåldern, skild, bosatt i Jönköpings län och har två barn. Hon driver sin eskort-verksamhet genom att, några helger i månaden, åka upp till Stockholm och tillfredsställa sina kunder på lyxhotell.

Det bakåtvända i debatten om prostitution är att kvinnan får utmana torskarna genom att sälja sin kropp till dem, medan männen bli straffskyldiga för att de köper det sexuella umgänget.


Om författaren

Författare:
Yohannis Petersson

Om artikeln

Publicerad: 20 apr 2003 20:14

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: