sourze.se

Alla mina listor

Listor styrde mitt liv.

Nu har det blivit bättre, men en längre tid i mitt liv så levde jag mitt liv genom olika listor. Vad som skulle göras skrevs upp på listor. Jag kunde även göra prioriteringar över vad som var viktigast. I efterhand verkar det lite dumt att lägga ner tid och energi på att skriva listor och rangordna allt istället för att bara göra sakerna jag skrev ner istället.

Det som drev mig att fortsätta skriva listor över allt som skulla göras, var att när man kanske en vecka senare skrev en ny lista så var den 3-4 punkter kortare. Först då kändes det som om jag verkligen hade gjort något. Jag är för listor, jag och min vänner brukar ofta göra listor över filmer, maträtter, musik, högtider med mera. Men att sitta och göra listor över saker att göra verkar ju idiotiskt, till och med min mamma insåg detta, och brukade reta mig för detta. Jag har alltid känt mig bekväm när jag har listor att gå efter. Jag gillar att skriva inköpslistor, det är de enda listor jag skriver nu för tiden. Jag skriver inte att-göra-listor längre, för jag har inte så mycket att göra längre.

Det värsta med att skriva listor, när jag gjorde det, var att det var alltid en eller två punkter som aldrig försvann utan de skrev man alltid upp. Då kände man sig alltid lat och slö. En av dessa punkter var "ta körkort". Detta är en bedrift jag har försökt göra i cirka 2-3 år, jag har dock ännu inte något körkort. Men förra sommaren så beslöt jag mig för att skjuta upp det projektet tills jag kände att jag hade pengar och ork. Äntligen försvann den punkten! Frågan jag nu ställer mig är om jag har fuskat? Fick jag bara strunta i en sådan punkt och stryka den. Den blev ju aldrig gjord. Finns det regler och lagar för listor?

Det bästa med listorna nu för tiden är att jag då och då hittar ett block som ligger i en låda någonstans. När jag bläddrar igenom det så hittar jag en gammal lista över massa saker som skule göras. Många av punkterna är till och med överstrykna, dock står "ta körkort" alltid med, men då skrattar jag bara, rått och kallt. Det blir min lilla nostalgitripp.


Om författaren

Författare:
Julius Olofsson

Om artikeln

Publicerad: 18 apr 2003 17:11

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: