sourze.se

Välkommen till Göteborg!

Alla var där: Christer, Jocke, Peter och Daniel.

Det jag här skriver inträffade sommaren 2002 och är 100 procent sant och snuskigt.

Jag hade fyllt 20 denna sommaren så jag skulle handla på systemet för första gången, och jag skulle även köpa ut åt min tre vänner som dessvärre inte hade fyllt 20 ännu. Jag handlade öl och cider på systemet och vi fick hämta det med Jockes bil. Sedan skulle vi åka hem till Jocke, igen. Han hade innan kommit hem till mig i min mammas lägenhet. Dock hade han då shorts på sig. Jag sa till honom att om man vill komma in på disco/barer/klubbar i Göteborg så är det bättre att ha långbyxor på sig. Hursomhelst så åkte vi hem till han och han bytte om. Jag och Daniel drack lite vatten för det var glödgande varmt. Sedan skulle vi åka och släppa av mig vis busshållplatsen där vi skulle träffa Peter, för vi hade så mycket öl och cider med oss. Jag släpptes av och Daniel och Jocke åkte och parkerade bilen hos sin mamma. Det tar bara tre minuter att gå till bussen därifrån. Jag satt där i värmen och funderade lite på livet. Än så länge så hade ju allt gått ganska bra. Daniel och Jocke kom gående och samtidigt kom bussen och Peter kom gående. Vi pratade lite för vi väntade även på min kompis Henning och hans flickvän Maria. Dom skulle inte med till Göteborg men vi skulle softa lite hos dom innan vi gick på tåget.

När alla var samlade så gick vi på bussen för att ta oss till Skövde. Väl inne i Skövde beslöt vi oss för att vi alla var lite hungriga och borde kanske äte lite innan vi gick på tåget, som inte skulle gå förens om ungefär 2,5 timmar. Jag, Jocke, Daniel och Peter gick till en pizzeria och vi skulle dela på två pizzor allihop. Vi hade alla ganska mycket att bära på, alla utom Jocke, så vi beslöt att han skulle få bära pizzorna hem till Henning.

När vi hade betalat och skulle gå så bad Jocke att få en kasse till pizzorna. Vi alla undrade varför. Han menade att det är så bra, och när han brukar köpa annars så får han alltid en påse. Han fick en påse och vi tyckte det mest var konstigt. Väl ute ur pizzerian när vi hade gått en liten bit så upptäckte vi att Jocke bar pizzorna i kassen, men på bredsidan. Så att pizzan åker ner i ena hörnet, vi skrek till Jocke att han skulle hålla pizzorna som vanligt folk. Han fattade inte varför vi var så upprörda, han menade att det gjorde väl inget. Vi skrattade så vi nästan kissade på oss. Det började rinna pizzasallad-olja från påsen. Vi propagerade för att han skulle hålla pizzorna med båda händer som vanligt. Han gjorde till slut detta.

Efter att vi återigen gått ett tag, så upptäcker vi att han nu håller pizzorna rätt, dock så håller han dom uppochner. Så pizzorna ligger i locket. Nu har jag fått i mig några cider och kan inte fortsätta att gå för jag garvar nästan på mig. Jocke ser inte det roliga och blir lite stött. Det går över snabbt, och när vi äntligen har samlat oss, så lyckas vi komma hem till Henning. Där är det nog 40 grader och svetten rinner över hela kroppen. Vi ska i alla fall få i oss mat!

Pizza ser ut som om någon har kräkts på en tunnbrödsrulle. Men vi lyckas vräka i oss den ändå.

Efter maten så dricker vi lite 25 grader varm öl och cider. Och jag ber Henning plocka fram sin vattenpipa. Jag tycker det är så gott efter lite mat och det är även en trevlig aktivitet vid fest rekommenderas starkt. Henning fixar allt och jag tar en puff, det är helt vanlig vattenpiptobak, men mina vänner tror att det är samma sak som att knarka, så dom tackar nej. I och med att man får i sig mer tobak/rök än från till exempel en ciggarett så blir man lite snurrig. Men jag satt ju ner så det gjorde inget.

En nackdel jag har märkt med vattenpipa är att man bli lite lös i magen. Detta var inget jag märkte ännu. Vi pratade och lyssnade på musik, och till slut var det dags att gå till tåget. Vi sa adjö och tackade för oss. Sedan började vårat äventyr. Vi gick på tåget framåt kvällen. Med oss hade vi en hel del öl och cider, och nu började vi känna oss lite roliga. Vi satte oss på tåget och började supa.

Jag och Daniel gick iväg och köpte massa Werthers Original, som vi skulle smaska i oss. Det var ju naturligtvis väldigt dyrt i och med att vi var på ett tåg. Men när jag blir berusad så händer det att jag lättare pungar ut för kostnader.

Vi kom tillbaka och började snaska. Vi började nu bli lite högljudda och vi blev tillsagda av med resenärer. Vi var fulla och vi brydde oss inte så mycket. Väl framme i Göteborg kände jag att jag både var väldigt full och att jag var orolig i magen. Jag tänkte att jag skulle gå på WC på tåget, men jag tänkte att det löser sig. Vi skulle ta oss till Trägårn för där har jag aldrig varit så det vore roligt. Vi började våran vandring. Jag kände att min mage sa ifrån, jag måste bajsa!

Vi började springa mot en snabbmatskedja som låg i närheten, jag skrek till Jocke när vi kom springande att han skulle ge mig 5 kronor. För jag antog att det kostade pengar för att komma in. Väl framme så var det en ofantlig kö till toaletten. När man är full så tror jag inte man har lika bra koll på allting fysiskt och jag kände att jag kan inte vänta. Och jag ville inte bajsa på mig. Jag förbannade allt från pizza, vattenpipa till Werthers Original.

En kille kom ut från pissoaren som inte hade kostnad eller kö. Jag sprang in låste dörren, och som tur var så hade jag mina säckiga byxor på mig, så jag blottade min bara ända och, tja, ni kan kan säkert räkna ut vad jag gjorde i pissoaren. Det är inget jag är stolt över, men det var antingen det eller att gå runt med avföring i byxorna. Jag skadade ju ingen och jag skäms inte för så mycket, annars skulle jag ju inte skriva det här. Jag hade en väldig tur för det var en spring mellan dörren och golvet på cirka 10 centimeter. Jag skrek till Jocke att han skulle hämta papper. Han gjorde detta, dock var han lite konstig för när han kastade in pappret under dörren skrek han att han hade fått tag på pappret där man hämtar maten, det var servetter alltså. Jag var varken i det tillståndet eller så pass intresserad av var han hade fått tag på dom. Jag tvättade mina händer och kände mig fruktansvärt lättad. Nöjd och nästan lite stolt så gick vi därifrån. Jag ser nämligen allt som en erfarenhet.

Vi fortsatte våran vandring mot Trägårn. Jag tog en cider och mådde jävligt bra. Väl framme vid Trägårn så upptäcker vi ju naturligtvis att det är 23 år ikväll. Vi blev nedslagna och lite sura.

Peter fick en idé. Runt om Trägårn så finns det bara ett 2,5 meter högt trästaket. Vi skulle planka bestämde vi. När vi stog där i hörnet så kom det fram två killar som tyckte våran idé var bra. Och skulle också planka. Peter hoppade över, Sedan Daniel och sedan Jocke. De andra två killarna kastade över en påse med flaskor, som Peter fick i huvudet. Dock sa han inget om detta förän flera timmar senare. Jag skulle precis ta mig över, när jag trampade fel på trottoarkanten som var cirka 8-9 centimeter hög. Jag trampade riktigt fel, så jag skrek allt jag orkade och jag hade stukat foten ordentligt.

Först trodde jag att jag hade stukat den, men beslöt mig snabbt för att då gör det mycket mycket ondare. De andra hoppade över för att se var det var för fel. Vi beslöt oss för att jag inte kunde ta mig över, jag kunde knappt gå. Vi satte oss lite på en parkbänk och vilade. Vi beslöt oss för att gå till Gamle Port som inte ligger så långt därifrån. Det är också ett bra "fest hak", vi traskade/haltade dit. Betalde inträde gick upp för trappen. Väl där uppe började jag känna mig konstig igen. Fast nu mådde jag dåligt. Dom andra gick iväg och köpte drinkar och satte sig. Jag satte mig, men gick snabbt på toa. Jag drack vatten och tömde mina reserver. Gick ut till mina vänner igen. Satte mig. Peter och jag brukar alltid sjunga karaoke när det finns möjlighet, det fanns det nu. Jag som var helt borta och snurrig och ville kräkas, skulle nu stå med en mick och sjunga en låt, jag inte ens kommer ihåg vilken det var ännu. Jag sprang till WC efter cirka 30 sekunder. Jag satte mig på toa. Och jag kräktes i handfatet i cirka 20 minuter. Detta var faktiskt första gången jag har spytt nät jag har festat, och det har inte hänt igen. Efter dessa 20 minuter gick jag ut till mina vänner och sa att jag ville åka hem. Detta kanske verkar lite tråkigt av mig, men i vårat gäng så tar vi hand om varandra om någon mår dåligt. Så jag har också ofrat "fest tid" för att valla hem folk.

Nu var det min tid. Jag kom ihåg att ett tåg gick om cirka 10-15 minuter och jag trodde vi skulle hinna. Vi gick ut, och halvsprang hela vägen till stationen. Vi gick sista biten dock, vi var trötta och klockan var cirka 02.14 eller något. Jag sa till Peter att detta var första gången jag hade kräkts, han peka ner på marken vi hade gått här förut och sa, jag kräktes där förut. Peter berättar aldrig något.

Väl framme vid stationen så hade vi ju missat tåget. Vi beslöt oss för att sova här tills 06.00 tåget gick till Skövde. Jag tog av mig en sko, hade den som kudde, och la mig och sov tills väktarna kom och väckte mig vid femtiden. De andra var irriterade för jag hade tydligen snarkat hela natten, så dom inte har kunnat sova. Jaja, sa jag som nu mådde prima. Vi gick till Pressbyrån som precis öppnat och köpte mjölk och mat. Jag upptäckte en flisa jag hade i fingret som jag fick peta ut med en tandpetare. Vi sov hela vägen hem till Skövde. Väl framme där så upptäckte vi att det inte gick något tåg för om cirka 2 timmar. Klockan var nu cirka 08.00 och Daniel ringde sin snälla mamma som hämtade oss i Skövde. Vi sa hej då. När jag kom hem till mig satt de andra och åt frukost.

Min fot var svullen i 4-5 veckor.

Detta var en av mina många berättelser, det finns massa människor som har galnare saker att berätta, och jag själv har varit med om massa andra konstigheter. Det kan verka att jag är en tråkig party-trasher i denna historia, men detta var denna enstaka gång. Efteråt har vi haft mycket roligt. Vi har mycket kul jag och mina vänner, och nu när vi är ute så frågar dom alltid:

Finns det ingen pissoar här som Christer kan bajsa i?


Om författaren

Författare:
Julius Olofsson

Om artikeln

Publicerad: 15 apr 2003 09:21

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: