sourze.se

Lite mycket får man väl allt tåla?

Mycket lite

Nej, jag tycker inte att Madeleine ska behöva tåla att det dras shotsglas ur "hennes fitta" på bästa sändningstid. Och det beror inte på att Madeleine har kolorerat blod, att sparvarna som häckar i henne käft misstycker, eller att hennes 10 000 spänns handväskor dallrar i förtret över en sådan skymf. Det beror på att Madeleine varken valt sitt ursprung, eller slagit mynt av det. Jo, i och för sig har hon säkert glidit förbi i mången krogkö, och fått bästa bordet, kanonservice och lismande ända in i rektum. Men en våghalsig gissning är att hon inte krävt det, utan serverats. Och det är en väsentlig skillnad.

Eller är det så beskaffat att man per automatik ska finna sig i allt, även det man personligen känner sig kränkt av, för att man är:
A:Känd
B:Känd och rik
C:Känd, rik, snygg
D:Känd, rik, snygg och dessutom gillar att festa?

Kom igen, vilken pingla runt 20 gillar inte att parta? Vilken rik pingla runt 20 skulle inte köpa äckligt snygga och äckligt dyra kläder att parta runt i? Vilken pingla runt 20 skulle krypa på knäna iklädd säckväv och be befolkningen om förlåtelse, samma befolkning som bestämt att det förhistoriska begreppet monarki ska få leva kvar?

Och, Magdalena, väg in det ständiga påpassandet, att inte ens kunna fisa innan Hänt Extra:s paparazzis fotat luftmolnet, väg in den där jävla julkorven som alltid ska stoppas, väg in de ständigt ansträngda leendena och den förmodligen djupa önskan att fly till en öde bergstopp på Svalbard, varje gång ett band ska klippas, eller storasyrrans födelsedag ska firas i TV, eller ett stadsbesök ska avverkas, iklädd en lila hatt, eller varje gång händerna ska klappas röda under ett OS som ändå går åt helvete.

Nej, det är inte läge för avundsjuka trots att dom yttre attiraljerna lätt kan leda en dit. Madeleine är en ung kvinna som förvisso kan tyckas vara en brat och en partypingla. Fast dom uppgifterna får vi ju från skvallerblaskorna, och pengarna hon förfogar över är ointressanta. Dom gick över gränsen och jag tycker hovet gör helt rätt som kopplar in jurister. Det handlar syvendes och sist om personers integritet, oavsett hur läskigt rika, läskigt partysugna eller läskigt berömda dom är.

Men alla måste tåla att skojas med. Tror jag ska ringa Carola och höra om hon kan tänka sig att skita ut Runar i ett exorcistskämt.


Om författaren

Författare:
Lena Vikberg

Om artikeln

Publicerad: 15 apr 2003 10:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: