sourze.se

Mina underkläder skär in i mina lår

En anekdot utan en bevisad bakgrund men med en antagen trolighet.

Jag satt häromdan på en frisörsalong och tänkte lite, för jag hade fått tid över. En man i 40-årsåldern kommer då in och sätter sig i stolen mitt emot, han går fram till den lilla Lion´s plastburken där man kan inhandla mintrullar. Han köpte en för fem kronor och satte sig sedan igen. Jag fortsatte tänka, dock lite förbryllad men fortfarande lika entusiastisk. Mannen gjorde själv inget särskilt utan höll bara sin lilla nummerlapp. Efter en stund lutar han sig fram en bit, det såg ut som om han skulle ta en tidning men istället började han prata med mig.

- My underware is cuting in my theighs, sa han lite raskt och fortsatte, men jag kan svenska också.

- Jaha, sa jag.

Han fortsatte prata med mig och började tydligen berätta en lustig anekdot som utspelades under julen -74.

- Julen -74, började han, och fortsatte. Det var en tid av glädje och kärlek, men just denna julen så var det tänkt att vi skulle fira tillsammans med min dåvarande frus släkt. Vi skulle vara ute på landet hos hennes föräldrar, alla hennes syskon skulle komma, själva hade vi inte fått några barn ännu, men hennes två bröder hade två var.

Vi kom fram till gården runt tiotiden på morgonen, och vi hade praktiskt taget en hel kärra full med julklappar med oss till alla barnen. Till hennes två bröder hade vi köpt en rakapparat och en FIB aktuellt-prenumeration, dessa två presenter hade vi tänkt ge dom lite avsides, för dessa julklappar kan ju anses vara lite kontroversiella. Dessutom så var ju min frus pappa djupt religiös och skulle nog inte uppskatta sådana presenter. Runt ettiden så hade alla kommit utom farbror Zacharias, som inte har något lokalsinne.

Vid tre började ju Kalle Anka och alla barnen var saliga. Mitt i Kalle Anka kommer Zacharias in, efter att ha druckit alldeles för mycket äggtoddy innan han gick, så vinglade han runt lite innan han välte TVn. Alla barnen började gråta och min frus pappa vaknar upp ur snapsruset. Senare när barnen kommit över den värsta chocken efter att ha missat Kalle Anka ett enda år, så bestämde vi oss för att dela ut julklapparna.

Såhär i efterhand var det nog inte så smart att ta samma inslagspapper på julklapparna och inte sätta dit några etiketter. Barnen undrade vad dom skulle med en rakapparat till, och ena dottern fick sin första sexupplevelse, förvisso är det ju bra att lära sig tidigt om såna saker som kommer påverka en hela livet. Men min frus kristna pappa tyckte inte det, så vi fick två alternativ: antingen så fick vi sova i ladan eller åka hem, i vilket fall som helst så tyckte han att det nog var bäst om vi inte sågs mer överhuvudtaget, så vi önskade alla en riktigt god jul och for iväg.

Vi stannade till vid Sibylla för att äta våran jullunch, en kokt med korv och en pucko. Detta var en av mina många jular.

Efter att ha hört mannens historia och att jag själv hört mitt nummer blivit uppropat så gick jag och satt mig i frisörstolen.

- Kort på kanterna, ingen lugg och lite page, sa jag.

Jag tänkte länge på denne mans öde och jag sneglade lite på honom då och då. Om han inte satt skruvade på sig så drog han upp sockorna konstant. Jag blev ännu mer förbryllad, och jag tänkte att en sån jul får inte inträffa, för julen ska ju vara en glädjens högtid, men vem vet, kanske denne man hade tyckt julen -74 hos sin frus föräldrar ute på landet var kul.

När jag var färdigklippt, och betalt för mig gick jag därifrån. Jag såg aldrig mannen igen, men jag har ändå lärt mig en nyttig läxa. Bjud aldrig en sån som farbror Zacharias på julfest.


Om författaren

Författare:
Julius Olofsson

Om artikeln

Publicerad: 11 apr 2003 09:44

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: